Home Hírek Tervezett Internáló és átnevelõ táborok részletes kézikönyve szivárgott ki

Tervezett Internáló és átnevelõ táborok részletes kézikönyve szivárgott ki

382
5
Megosztás

Most napvilágra került, hogy a közel 800 FEMA tábor az USA területén milyen célokat szolgálhat és milyen irányelveket határoztak meg a lázongók átnevelésére.

Az amerikai Védelmi Minisztérium számára készített, a napokban kiszivárgott katonai dokumentum döbbenetes terveket tartalmaz arról, hogyan készülnek a „politikai aktivisták” megbékéltetésére „PSYOP [pszichológiai hadviselés] tisztek” segítségével az USA területén felállítandó átnevelő táborokban, azzal a céllal, hogy megtanítsák az aktivistáknak „az amerikai politikai irányelvek értékelését.”

Az FM 3-39.40 Internment and Resettlement Operations (Internálás és áttelepítés hadmûvelet) címmel ellátott dokumentumot csupán a Védelmi Minisztérium erre kijelölt munkatársai kapták meg eredetileg még 2010 februárjában, azonban most az Interneten is kiszivárgott. PDF formátumban letölthetõ.

A kézikönyv leírja az internálótáborokban fogva tartottak regisztrálására vonatkozó irányelveket, globálisan és az Egyesült Államok területén belül egyaránt. A DHS és FEMA és hasonló amerikai szervezeteken kívül, a program partnereiként olyan nemzetközi szervezetek is szerepelnek, mint az ENSZ és a Vöröskereszt.

A dokumentum egyértelmûvé teszi, hogy az irányelvek az ?USA területére? is vonatkoznak és szerves részét képezi még a ?Védelmi Minisztérium által a civil hatóságoknak és a kijelölt rendvédelmi szerveknek nyújtott támogatás honi vészhelyzetek esetén,? beleértve ?ember által okozott katasztrófákat, baleseteket, terrorista támadásokat és incidenseket az USA és az USA-hoz tartozó területeken.?

A kézikönyv leírja, hogy ?a hadmûveleteket polgári támogató akciók keretében is végre lehet hajtani,? hozzátéve, hogy ?az USA területén történõ végrehajtáshoz? a Posse Comitatus törvény (ami megtiltja a kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) alóli felmentés szükséges, aminek beszerzéséhez az ?elnöknek le kell mondani végrehajtói hatalmáról.? A dokumentum kitér arra is, hogy a fogvatartottakat társadalombiztosítási azonosítójuk alapján azonosítanák.

Az ellenséges harcosokon és egyéb kategóriába tartozó fogvatartottakon kívül a kézikönyv a ?civil internáltak? rendeltetését is meghatározza, amikor leírja, hogy az állampolgárokat ?biztonsági okból, védelemként illetve abban az esetben lehet fogva tartani, ha a személy vétséget követett el a fogva tartást elrendelõ hatalom ellen.?

A kézikönyv elmagyarázza, hogyan kell elvégezni a fogvatartottak ?átnevelését? a regisztrációt követõen, különös hangsúlyt fektetve az USA irányelveinek elfogadtatására a politikai szakadárokkal.

Az átnevelés a ?pszichológiai hadmûveleti tiszt? feladata, aki megtervezi ?a fogvatartottak megbékéltetéséhez és akklimatizálásához szükséges PSYOP termékeket, hogy azok elfogadják az intézmény fennhatóságát és szabályait,? írja a dokumentum.

A kézikönyv a következõ feladatokat határozza meg a ?PSYOP csapat? számára:
átnevelési program kialakítása és kivitelezése az ellenséges hozzáállás csökkentése vagy megszüntetése érdekében, politikai aktivisták azonosítása, hangosbeszélõk biztosítása (adminisztratív közlemények és utasítások közlésére, amikor szükséges), segítségnyújtás a katonai rendõrségnek a fogvatartottak és civilek kontrolálására vészhelyzet esetén,
a PSYOP program megtervezése és kivitelezése az amerikai politika és tevékenységek iránti megértés és hálaérzés kialakulása érdekében.

Az összeesküvés elméletnek titulált dolgok elõbb-utóbb mindig beigazolódnak ! Jesse Ventura és Alex Jones egykori filmje ezekrõl a titkos Fusion Center-nek és Residential Area-nak nevezett internáló táborokról.  Ezek építése mögött is mindig Dick Cheney és a Hulliburton cég nevét találjuk….

Ne felejtsük el, a dokumentum nem börtöntáborokban fogvatartott iraki felkelõkrõl beszél. A kézikönyv egyértelmûvé teszi, hogy az irányelvek az Egyesült Államok területére is vonatkoznak, a DHS és FEMA felügyelete alatt. A dokumentum azt is hozzáteszi, hogy ?az áttelepítési mûveletek alatt szükségessé válhat nagy mennyiségû civil lakosság ideiglenes (kevesebb, mint 6 hónapos idõszakra) vagy hosszabb idejû (6 hónapnál hosszabb idõre történõ) elszállásolása is.?

A történelembõl egyértelmûen kiderül, hogy internáló táborokat kizárólag elnyomó, diktatórikus hatalmak alkalmaztak, illetve alkalmaznak, mint a volt Szovjetunió és sztálinista rezsimek, mint Észak-Korea.

Eddig is sok cikk és videó jelent meg az Interneten a civil lakosság tömeges fogva tartására vonatkozó tervekrõl, de ez az elsõ kézzel fogható írásos bizonyíték, hogy a hatalom valóban a politikai aktivisták és egyéb személyek átnevelésére készül.

2009-ben például a National Guard számos munkalehetõséget jelentetett meg, ?internáló/áttelepítési specialistákat? keresve ?civil internáló táborokba? az Egyesült Államok területén belül.

Tavaly decemberben a Halliburton egyik leányvállalata, a KBR ?szükségállapot táborokba? keresett személyzetet az Egyesült Államok öt különbözõ területére.

2006-ban az amerikai nemzetvédelmi hivatal arra szerzõdtette a KBR céget, hogy fogolytáborokat építsen a ?várható nagymennyiségû bevándorló? kezelésére illetve meg nem határozott, egyszerre sok ember fogva tartását igénylõ ?új programok? gyors kifejlesztésére.

A Rex 84, azaz Readiness Exercise 1984 (készültségi gyakorlat 1984) kifejlesztésének is az USA-mexikói határon áthaladó ?tömeges kivándorlás? volt az állítólagos oka és a KBR szerzõdést is ezzel magyarázták.

Az 1987-es Irán-Contra meghallgatás során azonban napvilágra került, hogy a program célja nem más, mint a kormány által rendelt ?forgatókönyv és hadgyakorlat? kifejlesztése, amelynek keretén belül a szövetségi kormány felfüggesztené az alkotmányt, szükségállapotot hirdetne ki, hogy azután a katonai parancsnokság vegye át a hatalmat a helyi önkormányzatoktól és tömegesen táborokba zárja a ?nemzetbiztonsági kockázatnak számító? ellenállókat.

A Barack Obama által szilveszterkor aláírt, a határozatlan fogva tartásról szóló NDAA törvény lehetõvé teszi amerikai állampolgárok letartóztatási parancs nélküli elfogását és tárgyalás nélküli határozatlan idejû fogva tartását.

vilaghelyzete.blogspot.com

5 COMMENTS

  1. Épp elég rossz az is ….

    Ilyen, “átnevelõ” táborok meg internálótáborok régen voltak …. A rossz emlékû idõkben… Pl. a GULAG táborok a Szovjetunióban, a kínai Laogáj, meg Magyarországon egy kisebb: Recsk …. 🙁 :(((

    1940-es, ’50-es évek….
    A Szovjetunióban már a ’30-as években is alkalmaztak munkásnak olyan embereket, különbözõ építkezéseknél — pl. a Volga-csatorna építése, víztározók építése, stb. — ahol megmondták nekik, hogy “ti az emberiség ellenségei vagytok, ezért ide lettetek internálva, ahol majd halálra lesztek dolgoztatva…” Kb., így.. 😐 :O 😐