Home A múlt rejtélyei Titokzatos kőstruktúrát fedeztek fel a Nagy Tavak mélyén

Titokzatos kőstruktúrát fedeztek fel a Nagy Tavak mélyén

0

A Nagy Tavakon lévő Mackinac Szorosban egy őslakosokból álló kutatócsoport éppen azt vizsgálta, hogy le lehet-e fektetni a tófenékre olaj és gázvezetéket, amikor felfedeztek valamit, ami mesterségesnek tűnik.

A felfedezés azért lehet jelentős, mert utoljára it 10 ezer éve laktak és akkoriban még nem fedte víz a területet.

A kutatócsoport egyik tagja, Andrea Pierce elmondta, hogy nem számított a felfedezésre és kíváncsiak arra kik építették.

Ez azonban már nem az első felfedezés. 2009-ben a Michigani Egyetem szintén talált hasonló építményt a Huron Tóban, Alpena közelében.

A felfedezés azért is jelentős, mert könnyen lehet, hogy le fognak állni az olaj és gáztermelést érintő munkálatok a térségben.

Ugyanakkor sem most, sem korábban nem találtak semmilyen más, egykori kultúrára utaló nyomot a térségben, mint ahogy Ryan Duffy szóvívő elmondta. Az Enbridge energetikai vállalat azt is közölte, hogy nem kaptak hivatalos jelentést semmilyen felfedezésről, de készek a tárgyalásra a kutatócsoporttal.

Mindenesetre ha kiderül, hogy a struktúrák valóban ember által lettek létrehozva, akkor a felfedezésnek nagy jelentősége lesz.

ArtTower képe a Pixabay -en