Home Cikkek Titokzatos NASA-felvételek kerültek elö

Titokzatos NASA-felvételek kerültek elö

0

Nimbus/ Norwegen/ SatelitA Nimbus szonda a hatvanas évekbe készített felvételeket, melyek mindeddig egy raktárban porosodtak.

Mintegy fél évszázaddal ezelőtt készítettek NASA felvételeket hoztak nyilvánosságra a Coloradoi Egyetem kutatói ? írja a Spiegel. Az egyik első Nimbus űrszonda még a hatvanas években készített fotókat Grönland és a sarkvidék domborzatáról, a filmszalagon tárolt, nagyjából negyedmillió felvételt végül az egyetem részéről David Gallaher és csapata digitalizálta.

A fotókon ráadásul egy rejtélyes jelenséget is sikerült megörökíteni: a képeken az Antarktisz jegén tátongó hatalmas lyuk létrejöttére ugyanis egyelőre még a szakértők sem tudtak megnyugtató magyarázatot adni.

Nimbus/ Norwegen/ Satelit Nimbus/ Aralsee/ Satelit Nimbus/ Arktis/ Antwarktis/ Satelit Nimbus/ Pyrenäen/ Satelit Nimbus/ Norwegen/ Satelit Nimbus/ Aralsee/ Satelit Nimbus/ Antarktis/Satelit Nimbus/ Arctic Circle/ Satelit Nimbus/ Antarktis A satellite view of Antarctica is seen in this undated NASA handout photo