csütörtök, január 17, 2019
Home A múlt rejtélyei Több milliárd szovjet rubelt fedezett fel egy kutatócsoport egy régi rakétasilóban

Több milliárd szovjet rubelt fedezett fel egy kutatócsoport egy régi rakétasilóban

393
0
Megosztás

szovjetunió rubel pénz felfedezés rakéta siló video elhagyatott hely-2017-új világtudatEgy csoport szentpétervári történész egy elhagyatott rakétasilót talált Moszkvától mintegy 160 kilométerre, ahol több milliárd szovjet rubelt fedeztek fel. Olga Bogdanova, a csoport egyik tagja elmondta, hogy pletykákat hallottak az eltemetett pénzről, de a pontos helyszínek nem voltak ismertek. Ezért a csoport elhatározta, hogy egy közös látogatást tesznek ezen pontok valamelyikéhez.

“Körülbelül hat hónappal ezelőtt a férjem hallott az elhagyott bányákról, ahol 1991-ben temették el a rengeteg pénzt, amikor a Szovjetunió 1991-ben összeomlott. Érdekesnek tűnt a dolog, de pontos koordinátákat nem ismertünk. A májusi ünnepek előestéjén az ‘Elhagyatott helyek’ YouTube csatorna szerkesztője Szergej Volkov felajánlotta, hogy tegyünk közös látogatást a helyszínre. Hosszú gondolkodás után végül elindultunk,” – mondta Olga.

szovjetunió rubel pénz felfedezés rakéta siló video elhagyatott hely-2017-új világtudat

A 90-es évek elején sok tonnányi felesleges bankjegyet vittek a bányákba, mivel az elégetésük során keletkező mérgező gázok veszélyesek voltak. Az egyik ilyen hely egy unalmas elővárosi falu közelében volt, amely rejtélyes okok miatt ismeretlen maradt.

“Vicces, hogy a község lakóinak, akik az eltemetett pénz közelében élnek, nincs információjuk arról, hogy milyen ‘kincs’ van csupán néhány kilométerre tőlük. Talán valaki tudja, de a helyiek közül senki sem szólt. Ezért nekünk kellett megkeresnünk,”- mondta Olga. Az út több órát vett igénybe. A banjegyek radioaktivitásáról szóló pletykák ellenére a doziméter azt mutatta, hogy felesleges volt emiatt aggódni. Amikor megtalálták a helyet látták, hogy a pénz egy nagy területen szóródott szét, sőt rengeteg kötegelt pénzt is volt zsákokba csomagolva. “A bánya felé vezető út és az autóhoz való visszatérés körülbelül öt órát vett igénybe. Az út erdőn, mezőn és egy folyón vezetett keresztül, ahol nincs normális híd és gumicsizma nélkül lehetetlen lett volna átkelni,” – mondta Olga. A felfedezők többnyire száz rubeles banjegyeket találtak, melyeket 1961 és 1991 között nyomtattak, bár volt közöttük ötven, húsz, tíz és öt rubeles is.

Olga szerint Oroszország területén legalább három ilyen helszín található.

“Pontos információ nincs az ilyen bányák számáról Oroszország területén, de azt hiszem, hogy legalább három helyszín létezik,” – mondta. Az utazásról a résztvevők 10 perces videót készítettek, ahogy megközelítették az elhagyott silót a sok tonnányi szovjet pénzzel. “A pénzmennyiséget látva az érzéseket nehéz szavakba önteni annak ellenére, hogy már nincsenek forgalomban. Egyfajta öröm és némi szomorúság, mert megérti az ember, hogy a régi korszak nem tér vissza és ez a pénz nem kell már senkinek. Miután láttam, szeretnék visszautazni egy időgéppel. Mindenesetre ez egy olyan hely, ahová vissza akarok majd térni,” – mondta Olga.

ujvilagtudat.blogspot.hu