Home Földönkívüliek Trump miatt leállhat a Pentagon UFO ügyekkel foglalkozó csoportja

Trump miatt leállhat a Pentagon UFO ügyekkel foglalkozó csoportja

0

Az Egyesült Államok UFO ügyekkel foglalkozó akciócsoportjának bizonytalanná vált a jövőbeli működése.

Donald Trump vétóval fenyegeti az ország védelmi csomagját, melybe beletartozik a Pentagon UFO ügyekkel foglalkozó csoport finanszírozása is. A védelmi programra a költségvetést a Nemzeti Védelmi Jóváhagyó Határozat engedélyezi (NDAA), amely minden évben meghatározza a védelmi tevékenységekre vonatkozó ráfordításokat a következő 12 hónapra.

A védelmi program részét képezi az Azonosítatlan Légi Jelenségeket Kutató Feladatcsoport is (UAPTF), melynek célja, hogy adatokat gyűjtsön és kivizsgálja a levegőben felbukkanó azonosítatlan tárgyakat, tájékoztatva ezzel a Védelmi Minisztériumot.

A Védelmi Minisztérium ugyanebben az évben korábban azt nyilatkozta, hogy minden azonosítatlan tárgyról szóló jelentést nagyon komolyan vesznek és a légtérbe engedély nélküli behatolásként kezelnek. Ez magába foglalja az UAPTF által küldött jelentéseket is, ahol az időnként megjelenő tárgyak mibenléte ismeretlen a megfigyelő számára.

Az UAPTF azonban nem csak a Védelmi Minisztériumnak jelent folyamatosan, hanem a Szenátusi Bizottságnak is.

A csoport jövőjének kilátásai tehát nem bíutatóak jelenleg. Trump azért fenyeget vétóval, mert akadályba ütközött egy általa benyújtott módosító határozat érvényesítése. A határozatban Trump több katonai bázis nevének lecserélését kéri miután több szövetségi vezetőt eltávolítottak posztjukról.

Ha megvétózza a költségvetést, akkor nem tudni, finanszírozni fogják-e az akciócsoportot és hogy ez mit jelent majd a Pentagon UFO-kkal kapcsolatos nyomozásaira nézve, szintén bizonytalan.

A kép forrása: US Navy