Home Tudomány és technológia Tudósok, akik keresik a válaszokat

Tudósok, akik keresik a válaszokat

0

A tudósok joggal gondolhatják, hogy a szellemvadászok, vagy azok, akik szellemfotókat mutatnak be, a bolondját próbálják járatni a nyilvánossággal. Ebben a cikkben azonban megvizsgáljuk mik azok a tényezők, melyek alapján jobban megbízhatunk a szellemvadászokban.

Említsük meg először Albert Einsteint. Bizonyára mindenki össze tudja őt kötni híres képletével valamint a Relativitás Elméletével, amely többek között azt mondja ki, hogy végtelen számú valóság létezik. Ez az elmélet mára széleskörűen elfogadott és a kvantummechanika részét képezi.

Ha összefüggésbe hozzuk a szellemeket a Relativitás Elmélettel, valamint a Sok Világ Elmélettel, akkor feémerülhet a kérdés, mi van, ha a szellemek nem feltétlenül halottak lelkei, hanem olyan lények, melyek egy másik valóságban léteznek. Ezek a lények aztán, valamilyen oknál fogva néha átjutnak a mi valóságunkba és ekkor láthatóvá válnak számunkra.

Most pedig el is jutottunk Dr. Henry Stapp nevéhez. Henry Stapp egy fizikus, aki szintén támogatja a kvantummechanikát és a halál utáni életet, csak másképp. A tudós úgy véli, hogy a lélek nem más mint a tudattalan, melyet kvantummechanikai folyamatok állítanak elő az agyban. Amikor meghalunk, a kvantuminfirmáció kiszabadul az agyunkból és lenyomatot hagy a valóságban.

Henry Stapp szerint a tudattalan olyan mint egy önálló mentális entitás, amelyben az agy él, majd meghal. A halál után ez az entitás képes vissza is jönni a fizikai világba és éreintkezni tud velünk akár megszállás vagy challenging révén.

Jusson eszünkbe az is, hogy tudósoktól hallani hasonló elméleteket nagyobb tiszteletet von maga után, mintha amatőr szellemvadászok mondanák. Éppen ezért nem mondhatjuk, hogy a tudomány teljesen elfordulna a szellemvilágtól. Reméljük, a közeljövőben még nyitottabb lesz, segítve a válaszok megtalálását.

Seres Gábor – paranormal.hu