Home A tudomány rejtélyei Tudósok, akik kutatják a paranormális jelenségeket

Tudósok, akik kutatják a paranormális jelenségeket

0

A szkeptikusok táborán kívül vannak olyan tudósok, akik komolyan foglalkoznak a megmagyarázhatatlan jelenségek kérdésével és nem csupán elintézik a dolgot annyival, hogy a szokásos, iskolában tanult sablonokkal magyaráznak meg dolgokat. A paranormális jelenségek kutatása egy komoly terület, mellyeket egyetemek és laboratóriumok is támogatnak.

Ez nem jelenti azt, hogy ezek a tudósok fanatikus hívők lennének, csupán azt, hogy kicsit nyitottabban gondolkodnak. Léteznek olyanok is, akik még nyitottabbak: ők azok kimennek a helyszínre kutatni és megvizsgálni bizonyos jelenségeket, mint például szellemeket. Ők ugyanis nem elégszenek meg azzal, hogy egy laboratóriumban üljenek és a hagyományos tudományos módszerekkel vizsgálódjanak.

Ezekben a körökben még mindig van két csoport: az egyik a szellemvadászok kategóriája, akik hobbiból, érdeklődésből kutatják a dolgot (de lehetnek újságírók is), a másik a tudósok csoportja, akik tudományos kutatás céljából vannak a helyszínen. Mindkét csoportban azonban van valami közös: a felszerelés. Szinte mindenki használ infravörös kamerákat, hőmérőket, kamerákat, hangrögzítőket, számítógépet. Éppen ezért nem lehet azt mondani, hogy bármelyik csoport munkája tudománytalan lenne.

Ezeknak a kutatóknak azonban szembesülniük kell a fogadtatással is majd. Hiszen a paranormális kutatások eredményeit általában kritikus szemmel fogadják. Nekik tehát ki kell állni a színpadra és vállalni azt, hogy éles bírálat érheti őket. Mindez külön vállalást és megpróbáltatást jelent, amely ugyancsak értékelendő.

Még mindig dolgoznak azon, hogy válaszokat kapjanak, de egyre közelebb kerülnek a célhoz.

paranormal.hu