Home Hírek Tudósok szerint a polipok földönkívüliek

Tudósok szerint a polipok földönkívüliek

567
0
Megosztás

Egy különös, új elmélet szerint a polipok évmilliókkal ezelőtt érkezhettek üstükösön a Földre. Lehet, hogy űrlény kinézetük van, de a polipok és más fejlábúak valóban az űrből jöttek volna?A hajmeresztő ötlet egy 33 kutatóból álló nemzetközi csapattól származik, akiknek a munkáját a Progress in Biophysics (merre tart a biofizika) and Molecular Biology (molekuláris biológia) magazinokban olvasható.

A kutatás polipok génjeire összpontosít, mégpedig azon egyedekre, melyek a nagy tömeges kihalás után jelentek meg bolygónkon.

“Úgy gondoljuk, hogy az új gének máshonnan érkezhettek a Földre. Egy olyan megtermékenyített tojásról van szó, melyet a fagy és egyéb környezeti tényezők tartósítottak az utazás során, így a gének túlélték azt.” – írja a csoport.

“Csak egy kis képzelőerő kell ahhoz, hogy lássuk: a pre-kambriumi tömeges kihalások ideje egybeesik egy óriási üstökösével, amely életet hordozhatott ami új élettel szórta be a Földet mint sejtszintű szervezetek és vírusok.”

Az elmélet miszerint az élet üstökössel jött a Földre pánspermia elmélet néven ismert. Ez a kutatás azonban csak egy kisebb területre összpontosít.

Nem meglepő, hogy széleskörű kritika fogadta az elméletet tudományos körökben. Egészen lehetetlen ugyanis, hogy poliptojások üstökösön keresztül a Földre jöjjenek.

Tech Times | paranormal.hu