Home Cikkek Túl sok a megmagyarázhatatlan anomália a Holdon

Túl sok a megmagyarázhatatlan anomália a Holdon

0

article-2541410-psAz összeesküvés elméletben hívők mindig csodálattal állnak a Hold sötét, rejtett titkai előtt. Egy YouTube felhasználó például meg van róla győződve, hogy olyan Goggle Moon képeket fedezett fel, amelyen idegen lény mászkál a műholdak szeme előtt.

Wowforreel, aki megosztotta a videóanyagát úgy hiszi, hogy egy sétáló idegent látunk a Hold felszínén. Kevesebb, mint egy hónap alatt az holdbéli idegenről szóló videót több mint két milliószor nézték meg. Ez bárki számára megtekinthető a következő koordináták alapján: 27°34?26.35?N 19°36?4.75?W.

Ugyanakkor az egyik magyarázat szerint egy pszichológiai jelenségről, a pareidoliáról van szó. A pareidolia egy olyan illuzórikus érzet, amely bizonytalan és véletlenszerű ingereket (többnyire hangokat vagy képeket) konkrétnak és tisztán kivehetőnek tüntet fel. Az ismertebb példák közé tartozik a felhőkben látni állatok alakját vagy arcokat, vagy emberarcot felfedezni a Holdban, vagy rejtett üzeneteket hallani a visszafelé lejátszott lemezeken.

 Man-on-the-moon ps

Egy parajelenség kutató, Tomre Rose szerint az alak a Ródoszi kolosszusra emlékeztet.Ez a gigászi méretű szobor a maga korában annyira közismert volt, hogy az antik szerzők – bár gyakran megjelenik műveikben, köztük a kifejezetten a világ hét csodájáról szólókban is – nem fáradoztak részletes leírásával. Az akkori civilizált világ határain belül minden művelt ember kétségkívül pontos képpel rendelkezett a szoborról, ahogyan manapság mindenki ismeri az Eiffel-tornyot. Mindenesetre, ha volt is pontos leírás a Kolosszusról, napjainkig nem maradt fenn, a történészek csak megpróbálhatják elképzelni a rendelkezésre álló szűkös adatokból, hogy milyen is lehetett. A világ hét csodája közül hatodikként tartották számon. A szobor ókori források szerint 70 könyök magas volt, azaz semmiképp sem magasabb 33-35 méternél.

article-2723717-20801ps

Wowforreel a nyomozást egy másik YouTube felhasználó, Jasenko nyomozása után kezdte el, akitől online tippeket kapott. Az UFO Sightning Dailynek úgy nyilatkozott, hogy egy szokatlan sötét alakra bukkant rá a Google Moon képei között, amely egy masszív, álló figurának tűnik. A fiú úgy gondolta, hogy csupán rárajzoltak valamit a képre, de amikor meggyőződött arról, hogy a kép a Google Moon tárhelyén található, megváltozott a véleménye.

article- ps

Technikailag a NASA adja az alapot a Google Moon képeihez, de még nem fűztek céleményt ahhoz, mi lehet a képeken. Ez azonban nem az első eset Wowforreel számára, hogy furcsa képeket talál a Google Moon alkalmazásával. 2014 januárjában ellentmondásos képeket mutatott, melyek titkos anyahajóra vagy idegen bázisra utaltak a Holdon. A Google holdtérképén hét sornyi fénygömb volt látható háromszög alakzatban.

“Nem furcsa egy kráterhez képest? Mi más lehet ez? Ha ez nem hamisítvány, fogalmam sincs, mi lehet. Sehol nem találok ehhez fogható krátert.” – mondja Wowforreel.

A Tech and Gadget News a következőket mondta: “A gigantikus alakzat úgy tűnik, hogy egy háromszög alakú űrhajó, amely hasonló a lopakodó technológiával készült földi repülőgépekhez, de bármely ember alkotta repülőgéptől sokkal nagyobb. A fénypontok elhelyezkedése, a csúcsok, az alakzat szabályos megtervezettsége intelligenciát sejtet. Semmilyen más földi járműhöz nem hasonlítható ez az alakzat de még csak egyetlen más természeti képződményhez sem amit valaha fotóztak műholdak. Az objektum hatalmas, lehet, hogy holdbázisról van szó, amely idegen űrhajókat tárol.”

article-2541410-ps

Wowforreel ugyanakkor azt állítja, hogy egy másik titokzatos struktúra nyomaira is rátalált az Antarktisz jegében. “Ez is egy háromszög alaku objektum, 90-125 km hosszú lehet, egyedülálló abban a régióban.” – mondja. Mostanában azonban nem csak a Holddal, hanem a Naprendszerrel kapcsolatban is érkeztek jelentések idegen jelenlétet bizonygatva. Észleltek például fényvillanásokat az űrben. Az UFO kutatók feltételezett iguana fosszíliára bukkantak a Marson egy fotón.

11112013164924_852 ps

Az UFO Sightings Daily fedezte fel a rejtélyes objektumot, melyet a NASA archívumában találtak. “Nem ez az első állat amit találtak már, 10-15 feljegyzett eset van.” – nyilatkozta Mr. Warring. “Felfedeztem egy szikát is, amely négy különböző helyen bukkant fel négy különböző fotón, mintha mozogna. Aztán az ötödik képen eltűnt.”

article-2723717ps

paranormal.hu