Home Hírek Túlélte a 380 voltos áramütést, majd különleges képességek birtokába jutott

Túlélte a 380 voltos áramütést, majd különleges képességek birtokába jutott

230
0

julija-vorobjevaHuszonéves korában 380 voltos áramütést kapott, ami után két napon keresztül a hullaházban feküdt. Felépülése a csodával volt határos. A donyecki születésű, nemzetközi hírnevet szerzett Julija Vorobjeváról van szó, aki a halál küszöbéről visszatérve hihetetlen képességek birtokába jutott. Olyanokéba, amelyek az egykori magyar léleklátót, Kele Jánost is jellemezték.

Az ukrán nő 1992-ben vált igazán ismertté, amikor első helyet szerzett egy nemzetközi parapszichológus-versenyen, amelyet Baselban rendeztek meg.

A vetélkedőre két és fél ezer ember nevezett be, aki azt állította magáról, hogy valamilyen különleges képességgel rendelkezik. A döntőbe – amelyre hatezer néző volt kíváncsi – három ember jutott be. A végső megmérettetéshez a svájci városba hoztak egy műtét előtt álló beteget Franciaországból, róla kellett kórképet alkotni.

ukran-rontgenember01

A betegséget csak Vorobjeva tudta pontosan körülírni, aki az őt ért áramütés után képessé vált arra, hogy az emberek belsejébe lásson. Nemcsak azt közölte: súlyos szívbetegségről van szó, hanem azt is megállapította, hogy a szívkoszorúér egy helyen alig két milliméteresre szűkült össze. A diagnózist a műszerek igazolták. Julija Vorobjeva 1978 előtt, mielőtt az áram megrázta, teljesen normális ember volt, ugyanazokat a dolgokat látta és érezte, amiket bármelyik köznapi ember.

julija-vorobjeva

Balesete után az orvosok azonnal halottnak könyvelték el, csak az mentette meg az életét, hogy egy gyakorló orvostanhallgató a körme helyett véletlenül az ujjából is levágott egy darabot a hullaházban. Kórházba került, ahol fél évig iszonyatos szenvedéseket élt át, szűnni nem akaró embertelen fejfájás kínozta. Az orvosok végleg lemondtak Vorobjeváról, akinek állítólag megégett az agyveleje, és már csak hónapjai voltak hátra. A kórisme szerencsére nem bizonyult helytállónak. Különleges képességeit ő maga is csak fokozatosan ismerte fel és fejlesztette ki. Még a kórházban volt, amikor azt vette észre, hogy „belelát” mások gyomrába. Az orvosok előbb-utóbb komolyan vették Vorobjeva meglátásait, és kísérleteket végeztek vele. Ő sohasem tévedett, úgy látott át az emberek bőrén, mint a műanyag zacskón. A Szovjetunióban és külföldön elvégzett sok kísérlet során az is kiderült, hogy Vorobjeva képes megmondani egy ember sorsát pusztán az őt ábrázoló fénykép alapján. Egy ízben egy asszonynak segített megtalálni még élő fiát, akiről az édesanyja úgy tudta, hogy meghalt a hadseregben. Az efféle képességek azonban abban az időben majdhogynem bűnnek számítottak, sokáig szinte minden orvos ellenségesen fogadta őt, csalónak tartották.

kgb-jelveny

Később aztán elismerték nem mindennapi tudományát, és ki is használták. Hét éven át a szovjet belügyi szervek szolgálatában volt, hol a KGB munkáját segítette, hol vezető hazai és külföldi államférfiak betegségét kellett megállapítania. Tevékenységéért semmilyen elismerésben nem részesült, pedig még Jurij Andropov személyi orvosa is vele egyeztetett a pártfőtitkár betegségének megállapításakor. 1988-ban végleg hazatérhetett Donyeckba, ahol azóta is sokan meglátogatják. Ő minden rászorulónak segít: műszerek nélkül megméri a vérnyomást, felállítja a kórismét, és a legtöbb esetben gyógyít is. Gyógymódja azonban rendkívüli energiákat igényel, egy beteget csak több hónapos szünet után tud újrakezelni, addig nem „látja” a betegséget. Érdekes módon Vorobjeva nem képes diagnosztizálni saját gyermekeit és hozzátartozóit.

rejtelyekszigete.com