Home Cikkek Túlvilági lakótárs

Túlvilági lakótárs

549
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 2 percig tart

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy milyen jelek utalhatnak szellemekre, ám azok, akik rutinosak a természetfelettiben, ne adj isten, maguk is tapasztaltak hasonlókat, láthatták, hogy korántsem volt teljes a listánk.

Túlvilági lakótárs esetén sokszor érezhetjük, hogy valaki figyel minket. Talán ismerjük az érzést, amikor bizsereg a tarkónk a tekintettől, de ahogy hátrafordulunk, nem találunk semmit. Leggyakrabban akkor tapasztaljuk ezt az érzést, ha egyedül vagyunk.
1
Más esetekben mi, emberek gyanútlanul éljük világunkat, ám vannak olyanok, akik nálunk sokkal élesebb érzékekkel rendelkeznek. Ha háziállataink, különös tekintettel a macskákra és a kutyákra, furcsán viselkednek, akkor tudhatjuk, hogy lakhelyünk szellemek tanyája lehet. Riasztó jel ,ha a kutya a semmit ugatja, vagy a cica a szoba meghatározott pontjára bámul. Még ijesztőbb lehet, ha egyenesen nem akarnak bemenni egy olyan szobába, ahol korábban szívesen tartózkodtak (persze, mielőtt kísértetet kiáltunk, érdemes meggyőződnünk arról, hogy nincs-e valami kevésbé paranormális dolog, ami elijesztheti az állatot).
2
Néha azonban nem szükséges kedvenceink megfigyelésére hagyatkozni, olykor részesülhetünk mi is abban a ritka élményben, hogy átéljünk valami igazán titokzatosat. Például, látjuk, ha egy ajtó magától kinyílik, vagy a lámpa felkapcsolódik, esetleg a tévé kezd el megmagyarázhatatlanul önálló magatartást tanúsítani.
Hátborzongató élmény lehet a sok furcsaság mellett egy szellem érintését megtapasztalni, sokszor hallani olyan rémtörténeteket, amikor egy kísértet testi közelségbe kívánt kerülni az élőkkel kétséges okokból, vagy csupán futólag megérinti a vállunkat, hátunkat vagy a talpunkat. Néha érezhetjük úgy is, mintha valaki elsuhanna mellettünk, csak épp nem látjuk az illetőt.
3
Furcsa zajokat észlelünk? Ismeretlen forrásból hallhatunk különös zenét, vagy a nevünket egy üres szobában, de olykor sikolyokat, fojtott suttogásokat, és bármi olyasmit, ami otthonunk csendjében ránk hozhatja a frászt.
Gyanús jel lehet továbbá az is, ha hiába fűtünk, a lakás, vagy pontosabban egyes pontjai folyamatosan hidegek, vagy olykor hideg van, olykor meleg, megmagyarázhatatlan okokból.
4
A szellemek az orrunknál fogva is vezethetnek minket, ha különös parfümillatot vagy furcsa, esetleg rossz szagokat érzünk, akkor könnyen lehet, hogy nem csupán a szomszéd lakás szellőzik át hozzánk.
5
Ebben a cikkünkben, és az előzőben is olyan jelenségeket vettünk számba, amelyek inkább csak megijeszthetnek minket, de nem kell, hogy ténylegesen veszélyben érezzük magunkat. A következő alkalommal olyan jelekről írunk, amelyek rémisztőek, de egyben okozójuk rossz akaratáról is tanúskodnak.