Home Földönkívüliek UFO a láthatáron – egy görög hajó incidense a Bermuda háromszögben

UFO a láthatáron – egy görög hajó incidense a Bermuda háromszögben

0
kalhh / Pixabay

Kevés olyan kitartó és ismert rejtély van, mint a Bermuda-háromszög – az Atlanti-óceán északi részén található óceán kiterjedése, amely Florida, Bermuda és Puerto Rico között húzódik. Az évek során a régió a hajók és repülőgépek megmagyarázhatatlan eltűnésének szinonimájává vált – gyakran úgy, hogy sem a hajóknak, sem a személyzetüknek nem maradt nyoma.

Ezek közül az egyik 1978-ban történt, amikor nagyon furcsa események sorozata kísértett egy UFO-észlelést. Görögország egy kereskedelmi hajója akkor valami nagyon furcsát tapasztalt, miközben a területen haladt át.

A hajója a kubai Porto Matanzasból Algírba tartott, amikor feltűnt, hogy a hajó sebessége szokatlanul magas, annak ellenére, hogy a műszerek nem jeleztek ilyen problémát.

Nem sokkal később a legénység tagjai furcsa tüneteket kezdtek tapasztalni, köztük a kapitány is, aki arra panaszkodott, hogy nehéznek érzi a testét, és képtelen felemelni a karját.

A villanyszerelő megjegyezte, hogy az órák minden látható ok nélkül két órát tévedtek, míg a kormányos képtelen volt irányítani a hajót, mert a giroszkóp elromlott.

“De a legfurcsább mind közül az volt, ami valamivel 17 óra után történt” – emlékezett vissza Spetzos.

“A szakács és én éppen backgammont játszottunk a dohányzóhelyiségben, amikor hirtelen hátranéztünk, és a hajótól balra, azaz az északnyugati oldalon, alig néhány mérföldnyire, egy nagy, fehér, azonosítatlan repülő tárgyat láttunk az égen. Aztán a nagytól nyugatra két kisebb repülő tárgy tűnt fel, és valóban, az egyik hozzá volt kötve. ‘Amerikaiak kísérletei’, feltételeztem.

“Biztos voltam benne, hogy valami furcsa dolog történik az idővel, és hogy az UFO-k mozgásának felgyorsulása hogyan hatott ránk”.

Sem az észlelésre, sem az aznap tapasztalt különböző anomáliákra nem találtak magyarázatot.

Ezek a furcsa eset is csak olaj volt a tűzre, ami megerősítette, hogy a világnak ezen a részén talán valami természetfeletti dolog működik. Lehetséges, hogy valami ismeretlen erő van jelen ebben a régióban? Vagy esetleg valamiféle idegen tevékenységről van szó? A válasz rejtély marad, ahogyan azoknak a sorsa is, akik eltűntek a határain belül, és soha többé nem tértek vissza.

Egyesek szerint a háromszög dimenziók közötti átjáró, míg mások azt állítják, hogy ez egy olyan terület, ahol idegenek kísérleteket végeznek embereken. Bármi legyen is az igazság, egy dolog biztos: valami különös dolog történik az Atlanti-óceán e rejtélyes vidékén.