Home Beszámolók UFO észlelés Miskolc 2015. november 10. este – látta még valaki?

  UFO észlelés Miskolc 2015. november 10. este – látta még valaki?

  0

  Sziasztok! Azzal kezdeném hogy sosem voltam UFO-hivő, a téma sem érdekelt különösebben, de tegnap láttam egy érdekes esetet, amit szeretnék megosztani.

  Tegnap, 2015. november 10-én este 8-kor Miskolc Kilián-Dél városrészében, az OMV benzinkút mellett, a park (régi nevén “Kiserdő”) oldalán a főút felé mentem gyalog, és eközben hivtam valakit mobilon, innen emlékszem pontosan az időpontra, mert pontban 8-kor hivtam. Ekkor láttam meg az égen, velem szemben, (a régi nevén “csillagvizsgáló” toronyház fölött) még viszonylag alacsonyan egy élénk narancssárga szinben világitó gömb, illetve legalábbis kerek alakú tárgyat.

  Először tűzijátékra gondoltam, de mikor láttam hogy csak egyetlen objektum és egyenes vonalban mozog, akkor mondtam a telefonban a hivott félnek hogy valami szokatlant látok, és mindjárt visszahivom. A “gömb” eközben folytatta útját egyenes vonalban, benyomásom szerint enyhén emelkedő pályán. Mozgása, amennyire én láttam, Diósgyőr Kuruc utca felől az Avas fele, tehát északnyugati irányból délkeleti irányba történt. Hogy szemmel tudjam tartani, a járdáról  bementem pár lépésre a parkba, a régi “Kezek” szoborcsoport felé, ahol ugye nagyobb sik terület van.

  Ekkor jutott eszembe hogy le kéne fényképezni, és a nálam lévő korábbi generációs Sony Ericssonommal csináltam is két fotót, sajnos a gömb ekkor már távolabb volt, de valami azért látszik a fotókon (ezeket ide egyelőre sajnos nem tudtam feltölteni, mert nehézkes, de még próbálkozom illetve kérésre bárkinek szivesen elküldöm). A jelenség kb. 2-3 percig volt látható, majd északkeleti irányban lassan eltűnt. Hangjelenséget nem tapasztaltam, annak ellenére, hogy ebben az esti órában már elég csendes volt az utca, ettől eltekintve, az objektum mozgásából az volt a benyomásom, mintha egy felszálló repülőgép mozgását követném, és mintha – de ez már valóban szubjektiv benyomás – nem égi, hanem egy másik földi rendeltetési pont felé tartott volna.

  Az biztos, hogy – bármi is volt az – se nem sietett, se nem próbálta álcázni magát, figyelembe véve a feltűnő, élénk narancssárga szinét. Igaz, ahogy emlitettem, hangot se adott ki. Végül megemlitem, hogy pár másodperccel azelőtt, hogy végleg eltűnt az égbolton, egy le- (vagy fel-) szálló repülőgép két villogó jelzőfényét is láttam az égbolton abban az irányban, hasonló magasságban (hiányos ismereteim szerint talán inkább leszállásnál szokott villogni ez a két jelzőfény, de ebben nem vagyok biztos), tehát, figyelembe véve a tiszta égboltot, szinte kizártnak tartom hogy erről a repülőről ne észlelték volna az általam megfigyelt tárgyat.

  Hozzáteszem még, hogy utólag gondolkodva, hullócsillagra is gondoltam, de láttam már hullócsillagot, és az ugye “hullik”, a megfigyelt tárgy pedig egyenes irányban mozgott, másrészt pedig hosszú percekig megfigyelhető volt.

  Ha látta még valaki ugyanezt a tágyat ebben az időpontban, örömmel veszem, ha megerősiti az észlelést.

  Magyarázatot természetesen én sem tudok adni, csak megemlitem, hogy – amennyire én tudom – a katonai nagyhatalmak legkorszerűbb eszközei évtizedekkel járnak a nyilvánosság előtt (tehát azelőtt, hogy az átlagember orrára kötnék), tehát a megfigyelt UFO ugyanúgy lehetett földi, mint földönkivüli eredetű. De természetesen nem akarok állást foglalni, nem is értek hozzá, csak elmondtam amit láttam.