Home Hírek UFO észlelés Oroszországban

UFO észlelés Oroszországban

433
0
Megosztás

Clipboard01Moszkva-Groningen ? Titokzatos fényjelenség tartja izgalomban az oroszokat, de egy száguldó zöld óriást Hollandia felett is láttak. Az Oroszországban készült, a világhálóra felkerült ötperces amatőr videón először egy hatalmasnak látszó, földből kiálló, sárga színű, lebegő medúza-szerű tárgy rajzolódik ki. Egy idő után a csúcsa egyre élesebbé, hosszabbá válik, majd elzöldül, aztán leválik róla egy smaragzöld repülő tárgy, ami őrületes sebességgel száguldani kezd.

Közben a videófelvételen tisztán hallatszik, hogy a jelenséget észlelő, videózó ember, illetve a közelében álló és fotózó szemlélődők kommentálják az eseményeket és egyre csak azt találgatják, vajon mit látnak. Az egyikük műholdnak véli, a másik üstökösnek, egy harmadik pedig biztos benne, hogy egy ufó az. Kisebb pánik tör ki, amikor az azonosítatlan repülő tárgy röppályája hirtelen megváltozik; össze-vissza ugrálni kezd, mintha zuhanna vagy üzemzavar állt volna be rajta. Ekkor hatalmas sebességgel nyomába ered egy másik azonosítatlan tárgy, majd eltűnnek a látóképből.

Ezzel szinte egy időben, de néhány ezer kilométerrel Nyugatra hasonló, szintén medúza-szerű, de az égben magasan lebegő zöld tárgyat fotózott egy holland blogger, aki csak a viharfelhőkről akart készíteni néhány felvételt.

? Személy szerint nem hiszek az ufókban, de az biztos, hogy ehhez hasonlót még életemben nem láttam ? nyilatkozta a Daily Mailnek Harry Perton, aki természeti jelenségekről készít felvételeket, és ezeket teszi ki az internetre.

? A viharfelhőkről akartam készíteni képeket, arra voltam kíváncsi, hogyan alakul ki a vihar. Az éjszakai sötétségben egyszer csak valami felvillant, először azt hittem, a kamerám vakuja, de nem az volt. Aztán megnéztem a lencséjét, hátha arra került vízcsepp, de erről sem volt szó. Aztán arra gondoltam, villámlás lehetett. De amikor hazaértem, megnéztem jobban a képeket, láttam, hogy nem az. Mondom, nem hiszek az ufókban, így szerintem valami különös meteorológiai jelenség lehetett, talán a nap erős fénynyalábja tévedt át egy nagy viharfelhőn ? tűnődött el a blogger.

Érdekes adalék a történethez, hogy a NASA a napokban fogja tesztelni a Masra szánt űrhajóval repülő fékező, ?felfújható csészealjat?, de a szakemberek szerint ez nem az volt. Ráadásul Oroszországban miért folytatna kísérleteket az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal?

http://www.blikk.hu/, (2015). Ufók lepték el Európát! Megvalósul a scifi? – Videó!. [online] Available at: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ufok-leptek-el-europat-megvalosul-a-scifi-video-2364525 [Hozzáférés 3 Jun. 2015].