Home Földönkívüliek UFO észlelések Ausztráliában az 1960-as és 1970-es években

UFO észlelések Ausztráliában az 1960-as és 1970-es években

0

1969 februárjában a Baker házaspár olyan jelenségnek volt szemtanúja, melyet nem felejtettek el egyhamar. Azon a bizonyos napon a házaspár egy piros és zöld fényekben ízzó fényt pillantott meg szomszédjuk, Bruce Millowick háza felett az esti órákban a Dél Ausztráliában található Kybybolite-ban. A jelenséget két órán át figyelték egészen hajnalig. Hozzá kell tenni, hogy ennek az esetnek annyi előznye volt még, hogy a házaspár televíziója előző héten vibrált és furcsán viselkedett.

Az észlelés ideje körül egy másik szemtanú is felfigyelt egy furcsa égi jelenségre. Mrs. Coutts Coutts, aki Port Macdonnellben lakott, egy nagyon fényes tárgyra lett figyelmes az égen, melyat az olimpiai fáklyához hasonlított. A tárgy a nő kocsijától 3 km-re lebegett, miközben hazafelé vezetett egy kietlen úton éjfél körül.

Mrs. Coutts kifejtette azt is a helyi riporternek, hogy korábban szkeptikus volt, de biztos, hogy a jelenséget nem képzelte be.

Már az 1960-as években is népszerűvé váltak azok a magyarázatok az UFO-kra, melyek napjainkban is tartják magukat: a Vénusz bolygó, titkos katonai kísérletek, furcsa felhő alakzatok. Már akkor úgy tartották, hogy ezek valamelyike felelős lehet az UFO észlelésekért. Ugyanakkor Craig Marsh meteorológus úgy gondolta, hogy meteorológiai léggömbök lehettek felelősek az 1969-es észlelések egy jó részéért. Magyarázatát azzal indokolta, hogy az 1960-as évek végén a Mount Gambier Meteorológiai Állomás éppen ilyen léggömböket eresztett fel. Amennyiben pedig az időjárás is kedvezett, akkor ezek a léggömbök észlelhetők voltak.

Meg kell jegyezni azonban, hogy már ebben az évtizedben is tartottak az emberek a nyilvánosságtól, ha UFO-t észleltek. Ennek az volt az oka, tartottak attól, hogy esetleg nevetség tárgyává válnak. Ezt a magyarázatot egy újságíró, Chris Oldfield is vallotta, aki írt is erről a viselkedésről cikket.

Maga az újságíró is szemtanúja volt egy UFO jelenségnek 1978-ban. Az akkor 18 éves lány narancssárga fényt pillantott meg az égen, ahogy a Princes Highway-en vezetett. A tárgy a környék mezőin tűnt fel, amelyről először azt hitte traktor. Ekkor lelassított, majd ámulatba esett amint a tárgy elkezdte követni őt még akkor is, amikor nagy sebességgel elhajtott.

Végül a fény lelassított, majd eltűnt az égen. A lány ismerte a helyi újság tulajdonosát, de nem mert beszámolni arról, hogy egy narancssárga fény üldözte őt. Persze ő is megpróbált racionalizálni, mint ilyenkor sok mindenki: a tárgy lehetett akár traktor vagy aratógép is. Tény azonban, hogy a szemtanúk ilyenkor megrémülnek; ő sem volt kivétel ez alól.

Border Watch – 1969 február 18