Home Földönkívüliek UFO észlelések Texasban

UFO észlelések Texasban

0

Texas állam, akárcsak több más amerikai állam is, hemzseg az UFO észlelésektől. 2008 januárjában Stephenville lakói állították, hogy egy nagy, fényes tárgyat láttak, amely nyomában vadászgépek voltak. Az első szemtanú Ricky Sorrells volt, akit kinevettek amikor azt állította, hogy háza közelében egy lapos tárgy repült el. A tárgyat azonban később mások is látták. A sajtó megkérdezte Karl Lewis őrnagyot az esetről, aki a Forth Wort légibázison szolgált. A hadnagy állítása szerint január 8-án nem jártak vadászgépek a közelben és nem volt tudomásuk ismeretlen repülő tárgyról, azt viszont állította, hogy érzékcsalódásról lehetett szó.

Nagyobb visszhangot váltott ki egy UFO észlelés 2012 Karácsony tájékán. Egy sárgán ragyogó objektum lebegett több percen át a levegőben, amely sokáig jól megfigyelhető volt a földről.

2015 március 20-án Houston felett jelent meg egy különös tárgy. A szemtanú az esetet követően még többször észlelte a tárgyat. A jelenséget a MUFON nevű UFO kutató szervezet is vizsgálta. UFO kutatók szerint a szemtanú kiváló felvételt készített a jelenségről. Szkeptikusok szerint azonban hőlégballon vagy LED-ekkel kivilágított drón lehetett.

Később pedig, bár nem pontosan Texban, de annak közelében 2015 novemberében repülőgép utasai tányér alakú, vakító fényjelenséget észleltek a nevadai sivatag felett, ráadásul az 51-es körzet közelében. Többen felvételt is készítettek a tárgyról, amely úgy tűnt mintha fémből lenne. Az esetet követően érdeklődtek a hadseregnél is, de nem kaptak választ, hogy mi lehetett a tárgy. Ez az év még tartogatott meglepetéseket: 2015 december 26-án Houston felett észleltek világító tárgyakat, amely mint látjuk, nem az első alkalom volt már. A szkeptikusok szerint azonban lampionokról lehetett szó.

2020 január 3-án szintén ismeretlen tárgyat észleltek Texasban. Három fénypontról van szó, melyek háromszög alakban lebegtek az égen Houston felett. A felvételt a Youtube-ra töltötte fel egy Stephanie Westerfield nevű személy, aki nem biztos abban, mi látható a videón. A háttérben lehet hallani tűzijátékot is, mivel újév éjszakáján rögzítették a videót. Egy fiatalember is hangja is észlelhető amint azt kérdezi: mik azok ott? A három fénypont, amely háromszöget alkot úgy tűnik, mozdulatlan marad a felvételen. A videót azóta számos online magazin és UFO csatorna felkapta mint hírt. Egyesek szerint a videó csupán valamilyen ember alkotta légi járművet mutat, amely lebeg a terület felett, míg mások szerint drónok, vagy akár kínai lampionok is lehetnek a tárgyak. A látottakra nem született egyértelmű magyarázat.

Megszólalnak az UFO kutatók

2012 novemberében azonban nem csupán egy, hanem több fényt is észleltek az égen. Egy UFO kutató  számolt be fényekről, melyek keresztülhaladtak az égen, egymást követve, külöböző magasságban. A kutató speciális éjjellátó kamerát használt, melyet a hadsereg is alkalmaz. A férfi elmondta a sajtónak, hogy nem akar meggyőzni senkit, mindenki döntse el maga, hisz-e a földönkívüliekben. Arról viszont meg volt győződve, hogy a kormány mindezt elfedi. A Loredo Paranormal Kutatócsoport képei harmadik generációs éjjellátó technológiával készültek. A szervezet szerint a hajók gömbökkel rendelkező háromszögekre hasonlítanak és 1500 méter magasan haladhattak 130 km/h-s sebességgel. A csapat később javított a videón a színek szűrésével. Egyes források szerint ezek a hajók megjelennek és eltűnnek a Naprendszer tér-idő portáljain keresztül. A szakértő szerint odakinn több millió Naprendszer van és nem mi vagyunk az egyetlenek.

Azt a tény, hogy Texasban rengeteg az UFO észlelést, már más kutatók is megerősítették. 2013 januárjában David MacDonals, a Mutual UFO Network, vagyis az amerikai UFO kutató hálózat egyik igazgatója is kijelentette, hogy Texasban történik a legtöbb UFO észlelés.

Különös alakú tárgyak

2014 márciusában egy sejtelmes háromszögletű égi járművet fotóztak le, ahogyan átszelte az eget. A repülési szakértők szerint titkos katonai kísérlet történt. A légiközlekedési szakértők szerint egy katonai prototípust próbálgattak, ami egy precíziós bombázó lehet, és nem drón, de mindenesetre mind a repülési szakemberek, mind az UFO-hívők érdeklődését alaposan felkeltette a texas-i égbolton átsuhanó titokzatos háromszögű repülő tárgy. Bill Sweetman, az Aviation Week szakembere szerint titkos programok mindig is voltak, de az ilyen minősített ügyek egyszerűen szükségszerűek. Példának hozta fel a CIA kémrepülőgépének titulált A-12 Blackbird is, amiről végül a nagy nyomás miatt lerántották a leplet. Mindenesetre megvizsgálták a képeket, és valódinak találták azokat, mindazonáltal a fotók inkább arról árulkodtak, hogy ez a titokzatos tárgy biztosan mi nem, mintsem hogy pontosan mi is lenne.

A képeket március 10-én készítették, a Texas állambeli Amarillónál. Három másik gép is észlelte. Még a méretét is nehéz meghatározni, de a feltételezések szerint nagyobb lehet, mint az X-47B. Noha hasonló a szerkezet a Boeing Blended Wing Body tanulmánygépéhez valamint a Swift Killer Bee/Northrop Grumman Bat pilóta nélküli repülőjéhez, de mégsem találtak pontos egyezőséget egyetlen ismert eszközzel sem. Nagy a valószínűsége, hogy UFO technológia felhasználásával készült jűrművet láttak, vagy maga ez egy földönkívüli jármű, mint maga a US TR-3B Aurora. Az azonosítatlan repülő tárgyat ketten is lefotózták, Steve Douglass – aki rádiókommunikációt is elcsípett – szerint pilótája is van a gépnek.

Egy 2015 júliusában történt észlelés pedig azért volt érdekes, mert kocka alaku tárgyat figyeltek meg – márpedig a legtöbb észlelés során kör, ellipszis vagy háromszög alak figyelhető meg.

Viharok társaságában

UFO-k gyakran megfordulnak viharok köezlében is. 2014 augusztus 11-én szintén Texasban észleltek egy korong alakú tárgyakat, amely viharfelhők jelenlétében tűntek fel villogva. A szkeptikusok szerint azonban csupán drónról lehetett szó, melyek tesztrepülést végezhettek. Ugyanezen a napon egyébként Houstonban is látni véltek UFO-t, mások szerint egy erős lámpa fényeit lehetett látni a felhőkön.

2016 február 23-án nagy vihar készülődött San Antonio felett. Egy szemtanú éppen a vihart akarta rögzíteni kamerájával, amikor ismeretlen tárgyat pillantott meg. A tárgy úgy tűnt, mintha felhőnek akarta volna álcázni magát. A többi felhőtől az különböztette meg, hogy másképp mozgott. A tárgy pár percig a város felett lebegett, majd teljesen eltűnt. A felvétel készítője szerint a tárgy hatalmas volt, mert az észlelés közben összehasonlította annak méretét a háztetők méretével. Azt is hozzátette, hogy valószínűleg álcázni próbálta magát a tárgy, először sikertelenül, majd végül sikeresen.

2016 júniusában egy földgazda észlelt valamit az égen, ami szintén viharfelhőkből bukkan elő. A tárgyat többen is észlelték. A szemtanú felvételén egy zöldes színű tárgyat lehetett látni, amely a villámok között megjelenik, majd ereszkedni kezdett egészen addig amíg el nem tűnt. Ugyanilyen jelenséget egyébként már Brazíliában is észleltek valamivel korábban. Ami még különös volt, hogy egész nap ugyanazon a helyen tombolt a vihar. Elképzelhető, hogy a tárgynak köze lehetett a vihar keletkezésének?

Egyes UFO kutatók szerint az a tény, hogy UFO-k gyakran bukkannak elő viharok közelében, nem lehet véletlen: valószínűleg energiával töltik fel magukat valamilyen módon. Ezek persze csupán elméletek, melyeket nehéz elhinni, de a felvéelek gondolkodóba ejtenek minket.

skeeze képe a Pixabay -en