Home Cikkek UFO-k és tengeri rejtélyek

UFO-k és tengeri rejtélyek

499
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

A Fekete-tengerről inkább a fényjelenségek kapcsán esik szó, de ufo-ügyben is beszéltek róla, bár közel sem annyit, mint más tengerek vidékéről. Az a híres ufo, amely oly sok ember figyelmét keltette fel 1952. szeptember 21-én a Földközi-tenger vidékén, egy órával később kelet felé távozva felbukkant az orosz-ukrán partok közelében is.

Mint ismeretes, azon a napon a Földön elég sűrű volt az ufo-járás. Ufo figyelte a Nagy-Britannia területén rendezett NATO hadgyakorlatot, ugyanakkor láttak egy másikat Brazíliában, egy harmadikat pedig először a marokkói Tanger fölött, nem sokkal később Marrakeshben bukkant fel, majd lement Casablancáig, ahol mintegy ötezer szemtanú látta, és a szerkezet még hónapokig beszédtéma volt. Ezután elszállt a közel-keleti partok mellett fel, északra, és átvágott a Fekete-tenger fölött is. Más ufot láttak arra 1973-ban, 1985-ben és 1989-ben.

ufooooi

De a két jelenséget még nem sikerült összekapcsolni időben és térben. Amikor az egyik felbukkant, a másik éppen nem volt jelen. Száznál több beszámoló van csak az utolsó évtizedekből arról, hogy lángot láttak a vízen. Mintha tűzijáték zajlana a felszín alatt, vagy közvetlen közelében ? tűzoszlopok merülnek alá vagy jönnek fel, kilométeres küllővel hatalmas fénykerekek forognak, mindig egy irányban.

Olykor pedig alulról jövő, kísérteties és több négyzetkilométerre terjedő fényáradat önti el a nyugodt felszínt. Mintha a mélyből mérhetetlenül hatalmas reflektorokkal világítanák meg a tengert? de kicsodák?

A tengereken és óceánokon látható rejtélyes fények az ókortól napjainkig izgatták az emberi fantáziát. Születtek is mindenféle elméletek, egyik hihetetlenebb vagy valószínűtlenebb, mint a másik.

1927. szeptember 11-én a Krím félszigeten nagy földrengés volt, melynek eddig csak ?civil? leírását ismerhettük. Ám ma már olvasható az a katonai jelentés is, amelyet a Fekete-tengeri Szovjet Hadiflotta Hidrográfiai Osztálya adott ki a földrengés után. Ebből kiderül, hogy már akkor is láttak tüzet a víz felszínén! Idézem: ?A földrengés idején a tenger felszínén különféle színű lángok jelentek meg.

A Lukula őrállomás 00 óra 42 perckor azt jelentette, hogy öt másodpercig tartó lángoszlopok törtek ki a tengerből. Evpatorija őrállomás szerint 02 óra 48 perckor fehér színű tüzet láttak. Szevasztopolban viszont 03 óra 31 perckor 500 méter magasra feltörő tűz jelent meg, amelynek szélessége 1,5 tengeri mérföld volt. (Egy tengeri mérföld 1852 méter.) A már említett Lukula őrállomás személyzete szerint 03 óra 41 perckor szintén csaknem 500 méter magas és kb. egy mérföld széles tűz tört ki a tengerből.?

Feltehetően volt ott még más is, mert a fennmaradt dokumentumok szemmel láthatóan hiányosak. Mit láthattak még a szovjet katonai megfigyelők, ami miatt ezek a papírok közel hetven éven át titkosítva voltak?

Nemere István