Home Cikkek UFO Konferenciát szerveztek Egerben

UFO Konferenciát szerveztek Egerben

1

50000000-1Huszadik éve alakult meg Egerben az Univerzum Klub. A jubileum alkalmából szombaton nagyszabású konferenciát szerveztek tíz előadóval és gyermekrajz-pályázattal fűszerezve.

Medgyesi Iván elnök szerint nem szabad feltenni azt a kérdést, hogy mindazok, akik csatlakoznak a klubhoz, vajon hisznek-e más civilizációk létében, ehhez köthetően az ufókban. Nem vallás ez, ugyanis valamennyi tagjuknak volt már úgynevezett ufó-élményben részük. Így számukra nincs szükség a hitre ahhoz, hogy meggyőződéssel úgy nyilatkozzanak: márpedig valóságosan is létezik a Földön kívül is más civilizáció.

A Múltunk rejtélyei, jövőnk kilátásai című konferencia sztárvendégei között találjuk Nemere István írót, akiről köztudott, hogy hatszáznál is több megjelent könyve között igencsak nagy arányt képviselnek a sci-fik, a tudományos fantasztikus regények. Amikor interjút kérünk, készséggel áll rendelkezésünkre. Szerinte többféle bizonyítéka van annak, hogy bolygónkon előttünk is léteztek már a miénknél vélhetően fejlettebb szintre jutott, nevezzük így: elődök.

? Bukkantak már a maihoz teljesen hasonló emberi csontvázakra olyan geológiai rétegekben, amelyek több tíz-, adott esetben több százmillió évesek ? magyarázza az író. ? Kicsi a valószínűsége, hogy modern emberek holttestei csúsztak volna alá több tízmilliós rétegekbe. Azonkívül: találtak emberi maradványokat és minden bizonnyal emberek által készített tárgyakat, pénzérméket, edényeket, aranyláncokat szénrétegekben.

Nemere szerint vannak szellemi jellegű bizonyítékok is: a mondák, a regék, különféle őstörténeti elbeszélések. Több mint száz olyan nép van jelenleg a Földön, akik a saját eredettörténetükben rögzítik, hogy nagyon régi korban voltak itt bizonyos emberek, akik az ő őseiket megtanították a földművelésre, az állattenyésztésre.

? Magasabb tudás volt valahol ? fogalmaz Nemere István ?, s azok, akik ezeknek a birtokában voltak, járták a földet és ezt a tudást szétosztották. Másfelől, amikor tízezer ötszáz évvel ezelőtt bekövetkezett egy nagy kozmikus csapás, ami az egész Földet érte, akkor ezek az elődök, az elődcivilizáció tagjai, a maguk magasabb technológiájával ? ami valószínűleg meghaladta a mi mostani szintünket ? ezt legalább egy évvel előre tudhatták. Szerteszaladtak és az akkor élő, az ő szemükkel még primitív népeket próbálták figyelmeztetni. Megmondták nekik, hogy menjenek fel a magas hegyekre, vigyenek magukkal állatokat, vigyenek magukkal gabonát.

Az író meglátása szerint az emberiség nem egyszer fejlődött ki ezen a bolygón, hanem minimum kétszer. Bizonyos jelek arra utalnak, lehet, hogy háromszor is.

? Ez a világ nem ellenségesen viszonyult az utánuk következő, az öccsök civilizációjához, a fiatalabb fivérekhez, hanem próbálta őket valamilyen módon pátyolgatni. Ezzel a dolognak nincs vége, ez csak egy kezdet. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy mi van ma ezzel a civilizációval, hol van? Hiszen azok, akik tudtak a várható pusztításról, felkészültek arra is, hogy magukat átmentsék. Ők valahová elmentek. A közeli naprendszerben számos jelét fedezték fel annak, hogy vannak mesterséges készítményeik. Ez azt jelenti: nem pusztultak el, tovább élnek, tovább kutatnak. És könnyen lehet, hogy eljutottak már a világűrnek olyan pontjaira, ahol ők át tudtak menni más dimenziókba. Fölvetődik: mi van akkor, ha az időutazást nemcsak felfedezték, hanem megalkották az ehhez használatos eszközöket is? ? teszi föl a kérdést az író, amit most mi is nyitva hagyunk.

A vadászpilóta rejtélyes találkozásai

Az egri Univerzum Klub jubileuma alkalmából megrendezett konferencia egyik előadó vendége volt a most 85 esztendős Knoll Gyula vadászpilóta, repülőezredes. Ő ? állítása szerint ? életében kétszer találkozott repülés közben ufóval. Amikor az 55-56 évvel ezelőtti élményeiről kérdezzük, azt a választ kapjuk, hogy ezek miatt a találkozások miatt más emberré lett. Pedig előtte is volt tartása, sohasem volt gyáva nyuszi. Mint elmondja, szolgálati ideje alatt tíz alkalommal volt az élete a halál markában. Valahányszor kiszabadult belőle. Most számos könyvön dolgozik, többet befejezett és kiadót keres hozzájuk.

Heol