Home Földönkívüliek UFO miatt riasztották az Indiai Légierőt

UFO miatt riasztották az Indiai Légierőt

0

India északkeleti államában, Manipulban az ország légiereje azonosíttlan tárgy jelenlétére reagált. Az esemény, amely helyi idő szerint körülbelül délután 2:30-kor történt, riadót váltott ki és mozgósította a biztonsági erőket. A UFO észlelése azért is adott okot az aggodalomra, mert a jelentések szerint az Imphal-i Bir Tikendrajit Nemzetközi Repülőtér közelében jelent meg, ami miatt az Indiai Légierő (IAF) ideiglenesen leállította a repülést a térségben.

A jelentések szerint tárgy a szabad szemmel is látható volt, ahogy azt egy névtelen indiai szövetségi rendőrségi tiszt is állította. Az IAF Rafale vadászgépeket vetett be, hogy kivizsgálják a rejtélyes tárgyat. Egy közösségi médián keringő videó egy kis fehér pontot rögzített az égen a repülőtér közelében, bár a videó hitelessége nem lett igazolva.

A vadászgépek fejlett felderítő eszközei ellenére azonban nem sikerült megtalálni a UFO-t.

Az Indiai Központi Iparbiztonsági Erő szerint az UFO szabad szemmel is látható volt az Imphal-i repülőtér közelében egészen délután 4 óráig. A vizsgálódás több órán keresztül tartott, és a repülési engedélyeket csak aznap este 5:30 után adták meg.

Két járatot átirányítottak, és három induló járatot késleltettek. Az esemény kérdéseket vetett fel az UFO mibenlétével kpcsolatban. Míg a közösségi média videójának hitelessége kérdéses, az IAF gyors válasza és a fejlett vadászgépek bevetése azt mutatja, hogy a légierő komolyan veszi az ilyen észleléseket.

Fotó: 1st Lt Christopher Mesnard / DoD