Home Hírek UFO-t filmeztek le Zalacsány felett

UFO-t filmeztek le Zalacsány felett

1128
4

Furcsa, fehér fényű cikázó jelenséget sikerült lefilmeznie Attilának több településen is, szerinte biztosan nem emberi kéz alkotta szerkezetről van szó.

Szabad szemmel nem látható, rendkívül gyors mozgású fehér jelenséget filmezett le drónjával Farkas Attila. A LégiProjekt vezetője a cikázó pontokat otthon, a drónfelvételek átnézése közben vette észre.

– Olyan sebességet, mozgást és fényt produkál, amit nehéz megmagyarázni. 2014 óta vagy ezer repülésen volt, de hasonlót sem láttam. Egy snittben egy másodperc alatt nyolc ilyen valami húzott el. Libabőrös lettem – számol be a Borsnak Attila. Kikockázta valamennyi felvételt, és a jelenséget többször is rögzítenie sikerült. Először május 17-én Zalacsányban, majd Felsőpáhokon, Vonyarcvashegyen és Keszthelyen is. Attila nappal, kora este és sötétben is felküldte drónját, hogy biztos legyen, nem technikai hibáról vagy optikai csalódásról van szó.

A hirtelen irányt váltó kis fények azonban annyira gyorsak, hogy rendkívül le kell lassítani a lejátszást, hogy észrevehetők legyenek. Egy kilencszáz méteres mezőn 0,2 másodperc alatt haladtak át.

– A videós fiatalember tudja, sokan madárnak gondolnák a látottakat, esetleg manipulá­ciónak. – Ehhez egyáltalán nincs technikai tudásom. Többnyire hármasával, négyesével bukkannak fel. Az is feltűnő, hogy mindig ugyanabba az irányba húznak el. Talán dimenziókapu működhet ezen a területen – elmélkedik.

Légiforgalmi szakértők arra jutottak, egyértelműen olyas valami, ami körül izzik a levegő, tehát lehet jármű is. – Ez szinte egész biztosan nem emberi kéz alkotta szerkezet – jegyzi meg Attila, aki csak három hasonló felvételt talált külföldről az interneten. Talán egy teljesen új jelenséget sikerült felvennie. Szerinte egy komolyabb felszereltségű csapat is megvizsgálhatná a helyszíneket.

– Gömb alakba rendeződő furcsa fénypontokat vettek fel Zebegényben 2015. július 16-án. Késő este volt, elmúlt 23 óra. „Az volt a furcsa, hogy a madarak hirtelen elhallgattak. Nem tudom, milyen távolságra volt, de utána eltűnt a fenyőfák takarásában” – írta a videó készítője.
– 2011-ben a budapesti Maglódi útnál rögzítettek aránytalanul mozgó fénypontokat: egy repülő közelébe mentek, ami megszakította leszállását, a jelenség pedig egy pillanatra a földre szállt, majd hirtelen felrepült.

BorsOnline

4 COMMENTS

    • Szia!

      Lesznek, persze 🙂 Volt egy szerkesztőnk még régen, csak cserben hagyott minket és csinált magának saját oldalt, kihasználva minket :S

      Most közösségi oldalként működünk, bárki tölthet fel híreket, így normális emberek működnek közre az oldalban 🙂