Home Hírek UFO ügyben volt tanú a hollywoodi sztár

UFO ügyben volt tanú a hollywoodi sztár

289
0

Pilótaként a levegőből látta a phoenix-i ufó fényeket a közkedvelt hollywoodi sztár. Kurt Russell tanú volt. A BBC műsorában mondta el a legutóbb A galaxis őrzői 2-ben látott színész, hogy pilótaként ő is tanúskodott egy 1997-es ufóészlelés ügyében.

A phoenix-i fények néven ismert jelenséget egyébként több ezren látták, de csak kevesen jelentették a levegőből. Russell akkor éppen a fiával repült egy kisgépen, amelyet ő maga vezetett. “Hat fényt láttam a reptér felett, szabályos V-alakzatban”, mondta a színész a tévéshow-ban. Russell azonnal leadta az észlelést rádión.


Csak sok évvel később botlott bele saját jelentésébe, amikor feleségével, Goldie Hawnnal együtt tévéztek. Az ufóészlelések krónikájában nem tűnt fel addig a neve, csak ismeretlen pilótaként említették.
A sokáig megoldatlan phoenix-i fényekre egyébként azóta magyarázattal szolgált az amerikai légierő. Két eseményről volt szó: a Russell által jelentett, alakzatban haladó tárgyak A-10-es csatarepülőgépek voltak, míg egy másik, sokak által észlelt fényjelenséget a hőkereső rakéták ellen használt infracsapdák okoztak.

Esti Újság