Home Cikkek UFO valóság

UFO valóság

536
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 9 percig tart

UFO (azonosítatlan repülő tárgy), van vagy nincs? A kérdés még sokáig kérdés maradhat – egy réteg számára -, de lassan mindenki sejti a választ. A kérdés inkább az, vajon mióta “keringhenek” körülöttünk ezek, a talán távoli világokból idelátogató idegen lények?

Ha bele gondolunk, már az első emberi civilizáció, a sumerok is rögzítették, azaz lerajzolták agyagtábláikon a repülő tüzes szekereket, melyek egy az egyben a mai űrrepülőgépek. Az pedig valószínű, hogy ha sokan, sokszor lerajzolták, akkor láthattak is valamit, még ha nem is értették meg a működésüket, hisz mi most nem tudunk olyan tárgyakat lerajzolni, amelyeket nem látunk, de ötezer év múlva lesznek, a működésüket pedig, ma sem értjük.

ufo_2

A téma nagy szakértője Zecharia Sitchin, aki pedig az agyagtáblákra kíváncsi, illetve az azokra rajzolt űrhajósokról, űrruhában, billentyűzettel a kezükben, elég, ha felkeres néhány nagy múzeumot, például Londonban, vagy Berlinben, Moszkvában.

Mivel nagyon sok pecséthengeren csak úgy mellékesen megjelenik egy replüő tárgy, tehát a sumeroknak természetes volt a látvány, azaz hétköznapi. Ez olyan, mint ahogy a legtöbb gyerek ha tájképet rajzol, rárajzolja a napot, csak úgy, hisz annak az égen a helye.

Érdekes jelenség, hogy amíg a 3-400.000 évvel ezelőtti űrhajók a mai űrrepülők formáit mutatták, addig a ma elterjedt UFO megnevezés általában repülő csészealjat takar. Valószínűleg teljesen más életforma, más helyről, ezért másképp is fejlődött.

Megfigyelhető, hogy a második világháborútól az 1960-as évek végéig, sokan számoltak be azonosítatlan repülő tárgyakról. Sajnos nagyon sok a csaló is, aki pusztán azért, hogy a televízióban szerepeljen, hazudott.

Megtörtént eset

Az egyik legismertebb ilyen incidens, a Roswell-nél történt. Roswell egy kis porfészek Új Mexikó államban. Igazából nem sok minden volt erre, csak éppen egy hatalmas katonai bázis, a legendás 509-es bombázó ezreddel. Annyira készületlenül érte a világot egy UFO lezuhanása (1947 július 2), hogy az első pillanatban be is jelentették hivatalosan, aztán másnap visszavonták. Maga a kormány sem tudta, hogy mit tegyen. Az ügyről több könyv jelent meg, egy, amely magyarul is: Roswell lehull a lepel ISBN 963 8377 04 6, ISSN 1219-5707, időnként megvásárolható. Eredeti film és fénykép felvételek is gyakran beszerezhetők.

Az ehhez hasonló esetek kezelésére Amerikában bizottság jött létre, amely több évtizedes munkája során polarizálódott, a bizottság egyik része mereven kitartott amellett, hogy senkinek egy szót se, míg a nagyobb rész javasolta az információk közzétételét. Úgy tűnik, ez a közzététel mára lassan beindul, hiszen fokozatosan oldják fel a titkosítási tilalmakat, illetve létrejött egy TUDATOSSÁG PROGRAM, mely ugyan apránként, de szándékosan híreket szivárogtat ki. 1992-ben, a roswelli események után 45 évvel, feloldották néhány dokumentum titkosságát.

Miért ez a nagy titkolózás, kérdezi bárki, hisz jogom van tudni, hogy mi történik a Földön. Ha belegondolunk, hogy egy ilyen biztos hír, hogy találtak lezuhant UFO-kat, esetleg benne élőlényeket, akár élve, akár halva, mekkora felbolydulást keltene, esetleg pánikot, tömeghisztériát. Kiszámíthatatlan. Lehet, hogy tényleg jó megoldás a csepegtetés, hiszen fel kell nőni ahhoz, hogy megértsünk egy ilyen hírt. Nem is beszélve arról, hogy egy titokban tartott UFO esetleg új technikát jelenthet a katonaság számára, és sokaknak ez a legfontosabb.

Információ szivárogtatás

Nagyon jó példa a híradagolásra, hogy a televíziókban világszerte sugárzott “Csillagkapu” című sorozat, mely végeláthatatlan hosszú, igaz, hogy mellőz mindenféle tudományos magyarázatot, de nagyon népszerű. Véletlenül az is kiderült, hogy a sorozat költségvetésének két fő szponzora van, a “Tudatosság Program” és a NASA. Két szigorú költségvetésű szerv filmet készít. Valószínűleg birtokukban van egy csillagkapu, melynek működése nem ismert, de a köztudatban erősítik a hitet, hogy ilyesmi létezhet.

Azért is olyan nehéz az UFO-kban hinni, vagy nem hinni, mert túl sok az ismeretlen kérdés. Itt utalnék vissza az oldal elején a sumerokra. Ők is csak látták az idegen űrhajókat, lerajzolták, de nem értették meg, technikájukban, gondolkodásukban nem értek meg rá. Ma így van az ember, lát valamit, esetleg le tudja fényképezni, de nem érti.

Kérdések

Az idegen világok helyileg hol vannak, hisz mi alig látunk túl a szomszédos bolygókon. Valószínűleg messzebb, mert a közelünkben feltételezhetően nincs hozzánk mérhető értelmes létforma.

A roswelli eset kapcsán megtalált 90-120 cm magas szürke lényekről megállapították, hogy egy Zéta Reticuli bolygóról származnak, melynek felszínét valószínűleg ők maguk tönkre tették, ezért mesterséges körülmények között élnek. A mesterséges fény miatt szürkék, a gyenge fényhez alkalmazkodott a nagy szem, a kis mozgástérhez alkalmazkodott az elsatnyult fizikum, ezt viszont kárpótolja az erősen fejlett agy.

ufo_1

Kozmikus közlekedés

A mai fizika nem tudja megmagyarázni, hogy hogyan lehet a tér méretéhez képest gyorsnak nevezett sebességgel haladni. Hiszen ha a fény sebességével tudnánk utazni, akkor 20.000 évig tartana az oda-vissza út a Nagy Magellán felhőhöz (vélhetően innen jött néhány lezuhant UFO, a pilóták magasak és nem szürkék). De mi értelme egy 20.000 évig tartó utazásnak, hiszen ha megoldható is lenne a fajfennmaradás, azok, akik megérkezéskor kiszállnának az űrhajóból, semmit sem tudnának már arról, hogy őket miért indították annak idején útnak, valószínűleg már nyelvileg meg sem értenék a földieket, szinte idegen lényként érnének vissza, alkalmazkodva a mesterséges életviszonyokhoz, esetleg szürke bőrrel.

A lények, megszoktuk, hogy kis szürkék, de valószínűleg ez csak azért van így, mert Roswellnél néhány ilyet találtak és ezek a képek terjedtek el. A lényekről készült képek, a szemtanúk mind emberszerű lényekről beszélnek. Ha ez tényleg igaz, akkor valahol messze rokonok vagyunk, és az élet csíráját az ősrobbanás hordta szét. Több szakértő 20-50 fajt emleget.

Az emberi viselkedés  egy sarkalatos kérdés, ugyanis mit tenne az emberiség, ha egy űrhajó leszállna. Lelőné az űrhajót, rabul ejtené, megpróbálna néhány ember a maga számára nagy hasznot hajtani a dologból új technológiák révén. Ezen a téren sem nőttünk még fel a találkozáshoz.
.
UFO-k a volt Szovjetunióban

A Szovjetunióban, ha lehet még nagyobb titok övezte az UFO-kat. Ennek több oka is van, a hidegháborús helyzet, az állandó harckészültség, és a mindenütt ott lévő titkosrendőrség. Ha lezuhant valahol egy UFO, akkor először el kellett dönteni, hogy ez egy lezuhant új nyugati kémrepülőgép, egy egyszerű provokáció, vagy tényleg egy távoli galaxis űrhajója.

Egy dologban közös volt az amerikai és a szovjet viselkedés, a katonaság, a hadipar igyekezett lecsapni a maradványokra, reménykedve egy új, földön kívüli technológia birtoklásában, felülkerekedve a fegyverkezési versenyben. Az is közös jellemző, hogy egy űrhajó maradványából általában nem tudtak új technológiát kitalálni, hisz egy ismeretlen elveken működő térhajtómű a mai fizikai ismeretekkel és gondolkodási korlátokkal nem igazán fejthető meg.

A valamikori Szovjetunió, területileg a világon a legnagyobb ország volt, így aztán statisztikailag nagy volt az esélye, hogy idegen eredetű repülő tárgy leszálljon, vagy balesetet szenvedjen.

Volt is több ilyen, illetve a Roswell-hez hasonló UFO szerencsétlenség. Ezt katonai célok miatt le is filmezték, és ma már ezeknek a filmeknek egy része bemutatásra is került, bár továbbra sem látható az űrhajó belseje és a benne tartózkodó lények egyike sem.

Ma már hozzáférhetők olyan katonai filmfelvételek, melyek a MÍG harci repülőgépek tesztelésekor készültek, és teljesen véletlenül rögzítettek a repülők mellett manőverező ismeretlen légi eszközöket, melyek egy idő után, a fizika mai törvényeit meghazudtolva távoztak.

Nehezíti a helyzetet, hogy a Szovjetunió széthullása után hatalmas káosz lett úrrá, az addig erősen titkolt dokumentumok pillanatok alatt őrizetlenek maradtak és mivel sok dologról csak kevés személy tudott, ha azok a személyek ügyesek voltak, akkor a feketepiacon jó pénzért értékesítették a filmeket, iratokat. Amennyiben már ezek a személyek kiöregedtek, meghaltak, vagy csak nem beszélnek, akkor az irattárak mélyén nagyon sok információ pihen úgy, hogy érdemben senki sem tud róluk. A közeli és távoli jövőben nem sok az esélye, hogy ezeket hozzáértő és jó szándékú emberek felfedezzék, természetesen leszámítva a véletlent.

Következtetés

Összességében elmondható, hogy nagyon nagy az esélye annak, hogy a Föld története során akár több százezer évvel ezelőtt, akár tegnap, idegen civilizáció képviselője szállt le, sajnos ebben a kérdésben és még sok minden másban sem lehet tisztán látni. Ma már lassan illene tiszta vizet önteni a pohárba!

ScullyLili