Home Cikkek Ufók vagy más jelenség, titokzatos fénygömbök a fotókon

Ufók vagy más jelenség, titokzatos fénygömbök a fotókon

475
0
Megosztás

Több mint három évtize­­de foglalkozik aktívan a régészettel a jászberé­nyi Kerékgyártó Gyula. Nemrég a Mátraalján folytatott kutatásokat, és még az egyik lelőhelyen készített fotói is tartogatnak érdekes részleteket.

Megyénkben, illetve a régészek közösségében leginkább a kísérleti régészet területén végzett munkája miatt ismerik Kerékgyártó Gyulát. Folyamatosan készíti, rekonstruálja azokat az eszközöket, melyekkel annak idején az őskor különböző korszakainak kultúráiban az emberek mindennapi életüket tették könnyebbé. Folyamatosan keresi, kutatja a régészeti szempontból értékes lelőhelyeket, s munkája nyomán nem egy, később komoly új ismereteket hordozó ásatások helyszíneként ismert meg a tudományos közélet.

212706_Untitled-11

Az elmúlt hónapokban Jánoshida, illetve Alattyán határában talált olyan területeket, amelyek a későbbiekben további kutatásra érdemesek lehetnek. Nemrégiben pedig a Jászsággal szomszédos térségben, a Mátraalján végzett kutatásokat régészcsoport tagjaként, amely nyomán sikerült a szakembereknek megsokszorozni a térség lelőhelyeinek számát, az ezek alapján végzett vizsgálatok pedig merőben új megvilágításba helyezhetik a térség őstörténetéről eddig összegyűlt ismereteinket.

Alig több mint egy éve különös dologra lettem figyelmes, amikor a régészeti lelőhelyek kutatása közben készített fotóimat néztem ? halljuk Kerékgyártó Gyulától. ? Jellemzően az egykor spirituális, kultikus helyszínként létező lelőhelyek környékén fotózva a képeken számos alkalommal kisebb nagyobb fénygömbök jelentek meg. Nem tudtam mire vélni a dolgot.

Elkezdte kutatni a jelenség hátterét, hiszen úgy vélte: ha technikai hiba, akkor azt ki lehet küszöbölni, csak meg kell találni a módját. ? A legnagyobb meglepetésemre kiderült, hogy hasonló fénygömböket ? vagy ahogy később megtudtam más néven energiagömböt, angyalgömböt, sőt van ahol sziporkának nevezik ? a világ szinte minden pontján találnak fotóikon az emberek. Néhány képemet fel is tettem a közösségi oldalakra, illetve videót az egyik megosztóra. Rövidesen az Egyesült Államokból, Wisconsinból érkezett jelzés egy bizonyos Sandra Underwood részéről. A hölgy ugyanis több könyvet is írt a jelenségről. Szerinte egyáltalán nem technikai hibáról vagy a fényképezőgépek problémájáról van szó. Úgy véli valamiféle energiához köthető a jelenség ez, amely ugyan a földön figyelhető meg ezredmásodpercekre megjelenő kis fénygömbként a vaku felvillanásakor, de igazából az univerzumból érkező energiáról van szó.

Később megfigyeltem azt is, hogy olyan helyeken is láthatók képeimen ezek a fénygömbök, ahol sok ember gyűlt össze, ahol pozitív energiákat árasztott a közösség. Nagyon érdekes volt megfigyelni, hogy például a Szent Iván éji tűzgyújtáskor rengeteg ilyen gömb jelent meg Jászberényben a Margit-szigeten.

Amíg azonban nem derül fény a különleges részletekre, Kerékgyártó Gyula is marad a kézzelfogható tárgyaknál: további régészeti kutatásokat tervez és reméli, eredményei végre elhitetik a kétkedőkkel is, hogy a részletekben, ha jól megvizsgáljuk, sokszor egy egész új világ rejlik…

 

szoljon.hu