Home Földönkívüliek Ufókról tárgyalt az USA az oroszokkal

Ufókról tárgyalt az USA az oroszokkal

116
0
Megosztás

1200959_putin-afpAz 1985-ös genfi csúcstalálkozón Ronald Reagan elnök és Mihail Gorbacsov főtitkár különös megállapodást kötött: ha földönkívüliek támadják meg a Földet, akkor félreteszik ellentéteiket, és együtt próbálják megvédeni a bolygót. Gorbacsov egy interjúban el­mondta, hogy Reagan kérdezett rá, hogy mit tenne a Szovjetunió, ha Amerikát megtámadnák a világűrből. A szovjet vezető biztosította, hogy segítenek nekik.

A hidegháború egyik tetőpontján, 1961-ben Bécsben tárgyalt egymással John F. Kennedy elnök és Nyikita Hruscsov szovjet pártfőtitkár. A vacsora során Kennedy felesége, Jacqueline megkérdezte Hruscsovot, mi lett az űrbe rakétával fellőtt orosz kísérleti kutya, Sztrelka kölykeivel. A főtitkár néhány hónap múlva az elnöki családnak elküldte ajándékba Sztrelka egyik kölykét, a hófehér Pushinkát.

1200946_clinton-yeltzin-afp

Brezsnyev és Nixon 1973-ban találkozott az USA-ba. A pártfőtitkár attól tartott, hogy a CIA a csatornarendszeren keresztül vizelet- és székletmintát vesz tőle, hogy kiderítsék, milyen egészségi állapotban van. Ezért a csatornákat lezáratta, és egy önálló mobil vízműtelepet szállíttatott ki Washingtonba. Borisz Jelcin orosz elnök 1995-ben Washingtonba látogatott Bill Clinton amerikai elnökhöz.

1200959_putin-afp

A boszniai háború lezárásáról szóló tárgyalás után televíziós sajtótájékoztatót tartottak, ahol a láthatóan csontrészeg, mereven bámuló Jelcintől egy újságíró megkérdezte, hogy igazak-e a hírek, hogy katasztrofálisan sikerült a megbeszélés. Jelcin erre ráförmedt: maga egy katasztrófa! Erre Clinton olyan röhögőgörcsöt kapott, amit percekig nem volt képes abbahagyni.

1200948_reagan-gorbachev-afp

Trump többször is járt Moszkvában, és nem hivatalosan már találkozott Putyinnal is. Igaz, akkor még csak milliárdos ingatlanmágnás volt, nem az USA elnöke.

borsonline.hu