Home Földönkívüliek Új dokumentum került elő a Roswell-incidens kapcsán

Új dokumentum került elő a Roswell-incidens kapcsán

0

Kevés olyan forrón vitatott esemény van az UFO-történelemben, mint a roswelli incidens, egy olyan eset, amely a mai napig izgatja az embereket, és amelyről folyamatosan újabb és újabb bizonyítékok és tanúvallomások kerülnek elő. Az 1947 júniusában történt események talán legnagyobb szakértője a néhai UFO-kutató, Stanton Friedman volt, aki több könyvet és számtalan tanulmányt írt a témában.

Most egy korábban nem publikált levelet fedeztek fel kutatási feljegyzései között, amelyet a roswelli incidens egyik állítólagos katonai szemtanújának fiától kapott – aki csak Shawnként azonosítja magát.

“Van egy első kézből származó szemtanúi beszámolóm, amelyet apámtól kaptam a repülő csészealjakkal és az úgynevezett “idegenekkel” kapcsolatban, és amelyről úgy gondolom, hogy hallanod kellene” – írta. “Vannak továbbá releváns dokumentációs bizonyítékaim is, amelyeket apám hagyott rám, és szeretném, ha megvizsgálnátok”.

A levél szerint apja egy olyan egység tagja volt, amelyet a baleset helyszínére küldtek. Leírta, hogy a roncsok nem hasonlítottak semmihez, amit korábban látott, annak ellenére, hogy ismerte a sugárhajtóműveket és szerelőnek tanult.

“Minden egy furcsa fémötvözetből készült, nagyon könnyű és erős” – írta Shawn. “Néhány darabot nem lehetett meghajlítani, míg mások rendkívül hajlékonyak voltak”.

“Egyáltalán nem voltak motorok vagy mozgó alkatrészek, nem voltak propellerek, fúvókák vagy fúvókák. Nem voltak látható kábelek, kapcsolók, mérőműszerek, vákuumcsövek vagy bármilyen elektronika”.

“A legfurcsább tárgyak, amiket elmondása szerint talált, gyermekméretű fém fekvőülések voltak, a fej, a test, a karok és a lábak számára kialakított bevágásokkal, beleértve a kezek számára kialakított bevágásokat is, hat ujjnak helyet adó helyekkel.”

Shawn ezután leírta, hogy apja megfigyelte, amint “három kis testet”, amelyek “bomlóban voltak és bűzlöttek”, felpakoltak egy repülőgépre szállítás céljából. Azt mondták neki, hogy ezek a lezuhant hajó legénysége volt.

A lényeket “kicsinek és törékenynek” írta le, “cápaszerű” bőrrel, fül, száj és szemhéj nélkül. Emberformájúak voltak, bár arányaiban kisebbek, mint egy ember. Mindkét kezükön hat ujj volt, ami megegyezett az általa a roncsok belsejében megfigyelt bevágások alakjával és méretével.

“Apám elmondta, hogy őt és a legénység többi tagját azonnal kikérdezték a hírszerzés ügynökei, akik megparancsolták nekik, hogy soha ne beszéljenek arról, amit láttak, és titoktartási nyilatkozat aláírására kényszerítették őket, amelyet hazaárulás büntetése mellett hajtottak végre” – folytatódik a levél.

“Sok éven át őriztem apám titkait. Néhány évvel ezelőtt váratlanul meghalt, és azóta azon gondolkodom, mit kezdjek a rám hagyott információkkal. Úgy gondolom, most jött el az ideje, hogy felfedjem, amit tudok”.

A levelet állítólag egy argentin weboldal – a mysteryplanet.com.ar – szerezte meg, és nem ellenőrizték függetlenül, így még azt sem tudjuk biztosan, hogy valóban Friedman feljegyzéseiből származik-e az írás.

Akár van benne igazság, akár nincs, mindenesetre érdekes olvasmány.