Home Cikkek Új felfedezés az ausztrál Jetiröl

Új felfedezés az ausztrál Jetiröl

0

article-2601182-1CEC2CD100000578-310_634x352Ausztráliában sokan, a híres politikusoktól kezdve családok állítják, hogy már látták a Yowie-t. Rex Gilroy, blue mountains-i lakos, aki számos, a témával kapcsolatos könyv írója elmondta, hogy négy különböző faját azonosította a Yowienak, melyek a Homo Erectus leszármazottai. A szakértő szerint a bizonyíték a Yowie és a Bigfoot újjlenyomatának összehasonlítása.

“Vállalom a bírálatot, de azt kell mondjam, tudom bizonyítani. Amerikai és kanadai kutatók miközben a Bigfoot után kutatnak, tisztán látszik, hogy az élőlény leszármazottja a Homo Erectusnak. A hasonlóságot szintén láthatjuk a Yowie újjlenyomatán is.” – mondja Gilroy, aki folyamatosan kutatja és dokumentálja a bizonyítékokat a Jetiről immár 63 éve és elmondása szerint a lény észlelése visszanyúlik egészen a kezdeti időkig.

“Az ok, ami miatt sok vadász nem ért el sikert az, hogy mindenki egy nagy, szőrös szörnyet keresnek, ami valójában nem létezik.” – mondta a szakértő az ausztrál paranormális konferencián, a Paraconon. ” Létezik egy minta az ausztrálok körében, amely egy szőrös emberrre utal. Ez lehet férfi és nő egyaránt. A minta az ősi törzsökhöz köthető, akik több száz éve éltek itt mielőtt a telepesek idejöttek. A Homo Erectusok magassága változó volt. Ezek a 120cm magas emberek Katoomba körül éltek, de többségük alig volt alacsonyabb egy átlagos mai embernél. Yowie észlelések már egészen a kora középkorban kezdődtek, írásos feljegyzések a 19. század közepétől vannak.

article-2601182-1CEBFA3300000578-855_634x364

Akárcsak a Bigfoot, vagy a Jeti esetében, az ausztrál kultúrában is nagy hagyománya van a legendának és hosszú századokon vitatták a legenda hitelességét vagy éppen hiteltelenségét.

“Ha mindez kamu, akkor az mindannyiunkat minősíti” – mondja Gilroy. “Tudományt csináltam belőle. Egész életemben ezt kutattam és kritikák tömegét viseltem el, de Yowie szakértő maradtam. Úgy fogok meghalni, hogy tisztázom a kérdést.”

A lényt Ausztrália minden területén látták már, főleg a Blue Mountainsban, New South Walesben, az Ausztrál Alpokban Victoria államban, az Acacia Völgyben az északi területen és Springbrookban, Dél-kelet Queenslandben.

article-2601182-1CEBFA3B00000578-870_634x510

Az egyik legjelentősebb észlelés 1977-ben történt Springbrookban, amikor is egy queenslandi szenátor, Bill O’Chee vélte látni a lényt, de rajta kívül ott volt még egy csoport középiskolás diák és a tanáruk is. “Alapvetően a Yowie-t láttuk, de akkor még nem tudtuk, mi is ez valójában” – mondja a szenátor. “Egy szőrös, majomszerű lényt láttunk, amely valószínűleg 180 cm magas lehetett és rákmászásban mozgott.

Ugyanennek az évnek a márciusában Jason Heal és Jason Dunn vette fel kamerára ugyanezen a területen a Yowie-t, amely az 1977-es nagy ausztrál tömeges Yowie észlelés egyik példája volt. Egy másik ausztrál Yowie kutató, Paul Cropper elmondta, hogy több mint 350 észlelés történt Ausztráliában és számos bizonyíték van a lény létezéséről, de nincs holttest. “Ez valami több mint gondolnánk. Pontosan nem tudom mi az.” – mondja a kutató.

A szkeptikusok szerint azonban egy olyan úthálózattal átszőtt országban, mint Ausztrália, miért nem ütöttek el még egyet se? Miért nem találtunk még testet? Mindenesetre a legenda annál inkább izgalmasabb. Több száz forrás beszél róla és az emberek biztosak abban, hogy létezik. Cropper kiemelte azt is, hogy O’Chee szenátor beszámolója a leghitelesebb és azoké a szemtanúké, akik vele együtt látták a Yowie-t azon a napon.

article-2601182-1CD2595D00000578-98_634x737

“25 évvel az eset után nem hazudhatunk és nem tagadhatjuk azt, hogy nem látott semmit, mert azóta sokan mások is észlelték. Lehet, hogy a szenátor a beszámolója miatt sok mindent elveszített az életében, de ez nem változtat azon a tényen, hogy valamit látott akkor.”  – mondta Cropper. Annak ellenére, hogy az évek során folyamatosan halmozódik a Yowie újlenyomatok száma, Gilroy szerint a legenda addig nem fog megoldódni, amíg nincs biológiai bizonyíték. “Szövetre van szükségünk. A szövet az egyetlen, ami mindent eldöntene” – mondta Gilroy.

paranormal.hu