Home Paranormális jelenségek Új magyarázat született a Bermuda Háromszög rejtélyére

Új magyarázat született a Bermuda Háromszög rejtélyére

0

Brit tudósok szerint 100 láb magas hullámok lehetnek felősek a Bermuda Háromszögben történő eseményekért.A területet, amely az Atlanti Óceán nyugati résézn fekszik, Floridát és Puerto Ricot választja el egymástól és néhány rejtély övezi a területet.

Az évek során ha valaki szóba hozta a terület nevét, rögtön hajók, repülők megmagyarázhatatlan eltűnésére gondoltunk – gyakran a jármű és a legénység nyoma nélkül.

Most azonban a Southamptoni Egyetem tudósai új magyarázattal álltak elő, miszerint az eltűnésekért az úgynevezett vad hullámok a felelősek.

Ezek a hirtelen jövő magas hullámok, melyek 1997-ben lettek először megfigyelve, a semmiből jelentkeznek és pusztító erővel hatnak a nagyobb hajókra is.

Ahhoz, hogy az elméletet alátámasszák, elkészítették az USS Cyclops hajó modelljét, amely a Bermuda Háromszögben tűnt el 1918-ban 300 fős legénységével.

A szimuláció során a hullám lesújtó erővel bírt, majd elsüllyesztette a hajót. Ezzel képesek voltak szemléltetni, hogyan süllyedt el a hajó azon a területen.

Sőt mi több, a Bermuda Háromszögnek megvannak azok környezeti feltételei, hogy létrejöjjenek ilyen hullámok.

“Az északról és déltől jövő viharok egyszerre jönnek. Ha ezeket kiegészíti egy harmadik Floridából, akkor meglehetősen végzetes hullámok jöhetnek létre.” – mondta Dr. Simon Boxall.

“Meredekek és magasak – egyes hullámok 30 méteresek.”

Fox News | paranormal.hu