Home Hírek Új NASA program indul a földönkívüli élet kutatására

Új NASA program indul a földönkívüli élet kutatására

742
0
Megosztás

A Földönkívüli Életet Észlelő Tudományos Központ (Center for Life Detection Science) azt a célt tűzte ki, hogy földönkívüli élet nyomaira bukkanjon.

Az, hogy egyedül vagyunk-e az Univerzumban, mindig is az emberiség egyik nagy kérdése volt. Míg látszatra úgy tűnik, hogy egyedül vagyunk, mégis ott van a lehetősége annak, hogy lesz bizonyíték ennek az ellenkezőjére.

Most új erőfeszítéseket tettek a földönkívüli kutatás érdekében. A NASA megalapította a Földönkívüli Életet Észlelő Tudományos Központot (CLDS), amely tudósokat hív össze különböző tudományterületekről, hogy szembenézzenek az ezzel kapcsolatos kihívásokkal.

Az intézkedés előzménye egy jelentés volt melyet NASA kezdeményezett. A jelentést a amerikai tudományos akadémiák adták ki, amelyben elsősorban technológiai és orvostudományi kérdéseket tárgyaltak. A NASA arra volt kiváncsi, hogy milyen új technológiákat lehetne használni a földönkívüli élet megtalálásához.

Tori Hoehler, a CLDS szervezetének igazgatója elmondta, hogy mostmár megvan a tudományos és technológiai szakértelem ahhoz, hogy bizonyítékokat szerezzünk és van akkora tudományos közösség, amely szembe tud nézni ezzel a kihívással.

A szervezet összegyűjti az asztrofizikusokat, csillagászokat, biológusokat és több más tudóst, hogy kitalálják, mi a legjobb módja a földönkívüli élet kutatásának a jövőre nézve. Ennek a kérdésnek a megtárgyalását ugyanis több nézőpontból is meg kell vizsgálni.

Észben kell tartani azt, hogy más bolygókon más körülmények vannak, amely teljesen különbözhet a Földétől, ezért egyedi technológiákra van szükség.

Spaceref.com | paranormal.hu