Home Kriptozoológia Újabb elmélet született a loch nessi szörnyre

Újabb elmélet született a loch nessi szörnyre

1

Egy tudós új elmélettel állt elő a loch nessi szörnyel kapcsolatban. Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy az elmúlt évtizedekben számos elmélet született azzal kapcsolatban, hogy milyen lény lehet a tóban. Régen kihalt plesiosaurus, valamint óriás angolna is egy lehetséges magyarázat, de máig nem sikerült bizonyítani semmit. Még az sem biztos, hogy van-e egyáltalán bármilyen lény is a tóban.

Henry Bauer, nyugdíjas kémiaprofesszor és természettudós (Virginia Polytechnic Institute and State University) szerint több ősteknősről lehet szó, amelyek a tóban rekedtek miután a víz visszahúzódott arról a területről a legutolsó jégkorszak végén.

A tudós azóta publikálta is a munkáját, de megjegyezte, hogy nehéz ezt bebizonyítani, mivel nem gyakoriak az észlelések, pláne nem a szárazföldi észlelések. A tudós szerint ez a teknős lapvetően levegőt lélegzik, de hosszú idő át is képes a víz alatt maradni. Néha kimerészkedik a felszínre, de aztán visszatérnek a vízbe, ahol gyorsan tudnak mozogni, nyakuk pedig megnyúlt.

A szkeptikusok szerint azonban az a baj a magyarázattal, hogy az óriásteknősök egyáltalán nem jelemzőek Skóciára, így nem valószínű, hogy a tóban lennének hasonló egyedek.

Egy biztos: csak akkor tudunk meg valami bővebbet, ha kifogjuk a tóból.

1 KOMMENT