Home Hírek Újabb érdekes dolgot fotózott a Curiosity

Újabb érdekes dolgot fotózott a Curiosity

566
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

FotoFlexer_Photo-universo7pSzinte már minden hónapban van valami érdekesség amit a Marsjáró fotóin láthatunk. Egyes képek elég elgondolkodtatóak lehetnek, mint például nemrégiben az egész internetet bejárt ?megkövesedett lábszárcsont.” Ezúttal pedig egy árván ékeskedő tökéletes golyó alakú tárgy keltette fel az érdeklődését a Curiosity útját követő megfigyelőknek.

Talán ezúttal sem örvendezhetünk, hogy valami egészen egyedi felfedezésről van szó, hiszen akár természetes képződmény is lehet a most felkapott, valószínűleg kő-golyó is.

Egy pillanatra azért el lehet gondolkodni a kép láttán, hogy az lehet hogy nem is annyira természetes ahogy ott árválkodik egy kisebb sziklakupac egyik kövén. Hiszen mintha valaki szándékosan tette volna oda. De mint tudjuk a természet olykor furcsa dolgokra képes akár Földünkön, így tehát a Marson is.

6887351_8929f4f66052916904e3db38718f5340_wm

A golyó mérete körülbelül három centi lehet, viszont a kutatóknak nem okozott meglepetést az érdekes darab, hiszen 2012-ben már találtak hasonló kő-golyókat, de azok csak néhány milliméter nagyságúak voltak.

Hogy egy idegen civilizáció valamilyen használati tárgya, vagy egy abszolút természetes képződmény lehet e.. Valószínű nem fogjuk megtudni,. valamint az ezek után sorban előtűnő fotók sokaságára is ez lesz igaz..

paranomral.hu