Home A tudomány rejtélyei Újabb Földszerű bolygót fedeztek fel

Újabb Földszerű bolygót fedeztek fel

0

Egy nagy, földszerű bolygót fedeztek fel a Naprendszeren kívül, amely hordozhat életet.A Kepler 452B nevű bolygó 1400 fényévre van tőlünk és a naprendszerének a lakható zónájában kering – egy olyan zónában, ahol a folyékony víz jelen lehet.

A bolygó ugyanakkor olyan zónában is van, melyet a tudósok abiogenézis zónának neveznek. Ez azt jelenti, hogy a bolygó a megfelelő tipusú és mennyiségű ultraibolya sugarakat kapja központi csillagától, ahol ugyanazok a kémiai rekciók mehetnek végbe, amely beindította az életet a Földön is.
4000 bolygóból 50-en feltételezhető az élet jelenléte és 50 bolygóból csak 1-en van olyan, amely az abiogenézis zónában tartózkodik.

“Ez a felfedezés segít minket abban, hogy lecsökkentsük a keresési tartományt az élet után. Ez egy kicsit közelebb hoz minket ahhoz a kérdéshez, hogy vajon egyedül vagyunk-e az Univerzumban. ” – mondta Dr. Paul Rimmer, a Cambridge-i Egyetem egyik tudósa.

“Nem tudom milyen fokú élet lehet ott, de az a tény, hogy csak a Földön kívül nem ismerünk más bolygót, ahol van élet, így megéri a keresés. Van egy fontos különbség aközött, hogy mi szükséges az élethez és ami szükséges az élethez, az be is indítja-e azt: mert ezek az anyagok jelen vannak az Univerzumban, de ha nem a megfelelő arányban és kombinációban vannak együtt, akkor semmi nem történik.

De érdemes megvizsgálni azokat a helyeket, ahol ezek az anyagok legalább jelen vannak.”

Evening Standard | paranormal.hu