Home Földönkívüliek Újabb titkokat fedhet fel a Roswell Incidensről egy egykori tiszt naplója

Újabb titkokat fedhet fel a Roswell Incidensről egy egykori tiszt naplója

0

Új megvilágításba került a Roswell incidens, miután felbukkant egy amerikai hírszerzési tiszt naplója.

Amikor 1947 júliusában egy titokzatos tárgy lezuhant az Új Mexikó állambeli Roswelli Légibázis közelében, Jesse Marcel, a légibázis egy hírszerző tisztje azzal a feladattal lett megbízva, hogy nézzen utána a roncsoknak. Akkor a légibázis egy sajtóreferense úgy nyilatkozott, hogy a roncsdarabok egy idegen csészealjtól származnak, ami bizonyíthatja a földönkívüliek létezését.

A következő nap azonban egy másik tiszt azt nyilatkozta, hogy amit találtak, csupán egy meteorológiai ballon volt.

A sajtóban ezt követőően fotók jelentek meg, amint Jesse Marcel elemeket mutat, melyek a ballonból származtak. Azonban sokan kételkedtek és gyanúsnak találták a légibázis első bejelentését, ami alapján úgy vélték, hogy több mindenről lehet szó, mint amit elmondanak.

A közelmúltban Jesse Marcel családja azt állította, hogy a tisztnek volt egy naplója, amely beszél a baleset körülményeiről. A hírrel kapcsolatban a History Channel is végzett nyomozást, amely a Roswell: Az Első Szemtanú című dokumentumfilmjében látható, egy sorozat epizódjaként.

Ben Smith, a sorozat főnyomozója szerint a kormány igenis nyilatkozta, hogy találtak egy UFO-t, melyet közöltek is a sajó felé. A nyomozó szerint egyetlen kormány sem csinál olyat, hogy az egyik nap azt mondja ‘találtunk egy űrhajót”, majd a másik nap azt, hogy “mindegy, felejtsük el, csak egy meteorológiai ballon volt.”

A műsorban meglátogatják a baleset színhelyét és talajelemzést végeznek, amely rámutathat arra, hol voltak a roncsok.

De az epizód egyik legnagyobb fénypontja Jesse Marcel naplója, melyet az unokája a mai napig őriz. A naplóban kódolva vannak a feljegyzések. A sorozat készítői hiszik, hogy a kódolt sorok megdejtésével új információk derülnek ki az incidensről.

Az UFO-kba vetett hitt nem gyengült a Roswell Incidens óta. 2017-ben és 2018-ban amerikai haditengerészeti pilóták is jelentettek gyorsan mozgó UFO-kat. Az erről készült videókat a Haditengerészet feloldott a titkosítás alól 2020 áprilisában. 2017-ben pedig a Pentagon fedte fel, hogy az amerikai kormány 2007 óta nyomoz az UFO jelenségekkel kapcsolatban és elképzelhető az is, hogy a program a mai napig is működik.

Ben Smith elmondta azt is, hogy az embert mindig is érdekelte, hogy a kormány kapcsolatban áll-e az idegenekkel. A kérdést titkok övezik, ami már 1947 óta foglalkoztatja az embereket.

A képet Pawel86 készítette a Pixabay-en.