Home A múlt rejtélyei Uralkodj a szellemeken, varázsolj elő, amit csak akarsz! – A világ 5...

Uralkodj a szellemeken, varázsolj elő, amit csak akarsz! – A világ 5 legmágikusabb könyve, grimoire-ja

5480
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 8 percig tart

A grimoire a mágikus varázsigék, szertartások és ráolvasások középkori gyűjteménye. A könyvek mély értelmű, titkos nyelven íródtak, és útmutatást adtak, hogyan lehet megidézni a szellemeket, démonokat és hajmeresztő mágiákat és szertartásokat tartalmaz arra, hogyan varázsoljunk el valakit, hogyan jussunk pénzhez vagy lássunk bele a jövőbe. Ám egyszerre, ezek a legveszélyesebb könyvek is!

Az elnevezés a francia grammaire (nyelvtan) szóból ered, és ha minden igaz maguk a könyvek klasszikus héber vagy egyiptomi eredetűek. Állítólag a varázsigék csak akkor voltak hatásosak, ha a könyv ajándékként került használója birtokába, mivel a gazdát cserélő pénz kioltotta hatékonyságukat. A grimoire-ok nagyméretű, emberi vagy állati bőrbe kötött könyvek voltak, melyekben a tartalomjegyzéket kézzel írták pergamenlapokra. Olyan részletes, pontos, mágikus pecsétekkel ellátott rituálékat találunk bennük, amelyekkel szellemeket, démonokat idézhetünk meg. Némelyikben elképesztő varázslatok vannak, amivel elvarázsolhatjuk a kiszemeltünket, fokozhatjuk a termékenységünket (vagy állatainkét), pénzhez juthatunk, kincseket találhatunk, beleláthatunk a jövőbe, de még arra is ad valamelyik utasítást, hogyan add el a lelkedet az ördögnek.

Bár manapság alig lehet őket használni, mert nincsenek meg az adott körülmények, vagy nehezen beszerezhető tárgyakat tartalmaz. Elvégre ma már nem lophatsz ki csak úgy egy koporsószöget vagy egy tolvaj levágott kezét. De méhlepényhez és egyéb állati belsőségekhez sem olyan könnyű hozzájutni.  Az se könnyen kivitelezhető, hogy mondjuk az ember a  ceremónia előtt elvonuljon hét napra a világtól, hogy ne szexeljen, ugyanis a testi érintkezés bizonyos esetekben ront a varázslat hatásosságán. Tehát ezek egy teljesen másik korban, szellemiségben íródtak, vagyis nem könnyű lefordítani, értelmezni őket. Ám a pecséteket, némely varázslatot és igézetet még lehet használni belőlük.

Mondani sem kell, aki nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, az inkább ne is kísérletezgessen ilyen könyvekkel, mert csak a bajt hozza a fejére a jólét helyett.

Abramelin szent mágiája

Abramelin Szent Mágiája emelkedett stílusban íródott és nem követeli meg, a rituálé szélsőséges aprólékosságát, és még a szokásos tervezéseket sem. Vannak igaz bizonyos előírások, melyeket be kell tartani, de mindez valójában nem tesz ki többet annál, mint parancsok az illendőség betartására a magasztos operáció elvégzésében. Ha ezek el vannak végezve, úgy valóban nincs más tennivaló, mint növekvő buzgalommal és koncentrációval törekedni ? hat hónapig ?, a Szent Védőangyal tudásának és tanításának megszerzésére?.
A megfelelő talizmánok elkészítése után, ezek felveszik a különböző szellemek erejét. Ezek alkalmazásával gyakorlatilag bármit elérhet az ember, amit csak akar.

Abramelin-the-Mage

Claviculae Salamonis – Salamon kulcsai

A Claviculae Salomonis Salamon Kulcsai című tanulmány, valamennyi mágikus könyv leghíresebbike avagy hírhedtebbike hatással volt az európai mágikus eljárások alapjaira. Ugye a könyv eredeti szerzője nem más, mint Salamon, a bibliai király, aki a démonok felett uralkodott. A grimoire alapja arab mágia és héber kabbalisztika. A könyvben mágikus pecsétek, héber és magyar nyelvű imák találhatóak arra vonatkozólag, hogy kapcsolatba léphessünk Istennel, megidézzük a szellemeket, akik gazdagságot, egészséget, szerelmet, tudást, hatalmat és még számos egyéb dolgot adhatnak nekünk. Nagyjából ugyanez található meg a Salamon Testamentumában a Mózes VI.-VII. könyvébe.

Továbbá a műben tippeket találhatunk a Claviculae Salamonisban, hogyan meneküljünk meg a haláltól, hogyan lehet hozzájutni a bölcsek kövéhez, hogyan lássunk a jövőbe és készítsünk mágikus ékszereket.

Bár a mai boltban kapható könyv kicsit sem hasonlít az eredeti könyvekre, ezek már mind-mind átdolgozott kiadások. Igaz, ez az összes ilyen könyvre érvényes, hiszen az eredeti példányok múzeumokban és műgyűjtők kezében van.

Claviculae-Salamonis

Lemegeton – Salamon kis kulcsairól

Salamon Kis Kulcsai a Claviculae Salamonis után az egyik legnépszerűbb grimoire. Salamon Kis Kulcsainak keletkezési ideje ismeretlen. A legrégibb fennmaradt példánya a XVII. századból való. A mesés történet szerint Salamon király démonainak megidézéséhez ad segítséget, felsorakoztatva a 72 démont, azok mágikus pecsétjét, és magának a démonnak a megjelenését, hatóságit körét is. Ezen démonok közül a legtöbben különböző művészetekkel rendelkeznek, és ez a felsorolás a mágikus erők alkalmazási lehetőségeinek érdekes képét közvetíti felénk. Salamon király amikor megöregedett a démonokat belekényszerítette egy rézhordóba, amelyet egy tó fenekére süllyesztett. Ezt a hordót megtalálták a babilóniak és azt kinyitva szabadon engedték a démonokat, akik szétszéledtek a világban. Azóta lehet őket előhívni a könyvben leírt mágikus rítusok és evokációk segítségével.

A Lemegeton-ban elsősorban arról van szó, hogy tudáshoz jussunk. A démonok a mágikus tudományok, a művészetek, a filozófia, a matematika, a logika, a nyelvek, az asztronómia és az asztrológia, valamint a drágakövek és a növények okkult erői felett rendelkezik. Számos démon egyébként szigorúan őrzött titkokat árul el az őket megidézők előtt, bepillantást engednek a múlt, a jelen és a jövő titkaiba. Szerelmes párokat hoznak össze vagy választanak el, illetve háborúkat robbantanak ki vagy békét hoznak. Mások csodás gazdagságot adnak. Szóval igazából akármit kérhetsz a megfelelő démontól.

0

A Grand Grimoire

A legveszélyesebb, leghatásosabb és a legkevésbé ismert grimoire, amit még ?Vörös Sárkány? címmel illetnek.  Hatalmasabb, mint az eddig felsoroltak. Színtiszta fekete mágia, az eredeti könyv több, mint 1000 oldalad volt (tehát minden más mai kiadás hamisítvány vagy részlet csupán) és nagyjából 1421 vagy 1521 körül íródott. A szerzője Antonio Venitiana del Rabina, aki összegyűjtötte az eredeti Salamoni írásokat és mágiákat. A könyv egész pontosan arra éleződik ki, hogyan lehet Lucifert, avagy Lucifuge Rofocale, tehát az ördögöt megidézni, és szerződést kötni vele, hogyan érheti el az ember, hogy mindent megadjon. De nem csak vele, hanem a többi más démon pecsétjét, leírását is tartalmazza a könyv, és hogy velük miként lehet megalkudni. Természetesen a szellemidézésre is konkrétan kitér. További titkos tudást és varázslatokat tartalmaz.

Grand-Grimoire

A Picatrix

A talizmán és a rituális mágia legátfogóbb középkori kézikönyve kétségkívül a Picatrix volt. A Picatrixot Kasztíliai Bölcs Alfonz udvarában fordították a 13. század közepe táján, előbb arabból kasztíliaira, majd később, második fázisban latinra. Több ez a könyv, mint mágikus receptek és arab talizmánok puszta felsorolása: olvasunk benne mágia- és tudományelméletet, mágia-klasszifikációt, az amulettek működési elvének tárgyalását, bolygószellemekhez intézett imákat, démonok kényszerítésének módszereit és sok további praktikus módszert.

A Picatrix négy könyvből áll, amelyből az első kettő viszonylag kevéssé tartalmaz démoni, vagy démonikusnak érthető fejezeteket. Itt olvashatjuk a necromancia jelentéséről szóló fejezetet. Az első könyvben találjuk a különféle mágikus célokra szolgáló talizmánképek leírását, ezek segítségével tudunk hosszan tartó szerelmet ébreszteni, városokat lerombolni, kígyókat és skorpiókat elűzni a házunkból, és barátokat elválasztani egymástól.

A második könyv hosszasan körülírja, milyen képek rajzolhatók a hét bolygóról a különféle fennmaradt hagyományok és tekintélyek szerint. A bolygók képeinek leírását az úgynevezett dekanikus szellemek jellemzése követi, akik mágikus hatalommal bírnak és megidézhetőek. Pontos leírások vannak arról, hogyan kell a bolygószellemeket imával és könyörgésekkel megközelíteni, hogyan kell a szellemeket megidézni, miféle anyagokat kell közben füstölnünk. Ahogy kiderül, hogy ezek a szellemek állatáldozatokat és az emberek imádatát is megkövetelik.

pica

 

Női Portál