csütörtök, március 22, 2018
Home Cikkek USA-elnökök az UFO-król

USA-elnökök az UFO-król

140
0
Megosztás

Az ember megígér valamit, aztán megfeledkezik róla. Vagy lehet, hogy nem is felejti el, mire adta a szavát, csak később, más beosztásban már kényelmetlen lenne valóra váltania, amit ígért. Igen tanulságos kis eszmefuttatást olvashattunk erről néhány világlapban. Ezúttal amerikai vezető politikusok ígéreteit szedték csokorba.

Hosszú évekig várták milliók, hogy beváltják-e ígéreteiket a kongresszus tagjai, a képviselők, akiket egyszer csak az USA elnökévé választottak.
Az ígéretek teljesítésével enyhén szólva bajok vannak.

Gerald Ford 1966. március 28-án több oldalas levelet intézett egyik képviselőtársához, aki történetesen, de nem véletlenül a fegyveres erők bizottságának tagja volt a washingtoni képviselőházban. Ismerem a levél teljes szövegét az utolsó betűig. Ford nagyon alaposan körüljárja benne az ufótémát, óvja a bizottságot, nehogy felüljön a meséknek, ugyanakkor számos közismert (legalábbis Amerikában, a hatvanas években közismert) személyre hívja fel a figyelmet. Szerinte ezek mind láttak ufót, és hajlandók is tanúsítani. Javasolja, hogy a fegyveres erők bizottsága (ami nálunk szerepét és feladatait illetően leginkább a parlament honvédelmi bizottságának felel meg), vizsgálja ki az ismertté vált ufómegfigyeléseket és pilóták jelentéseit, amelyekről eddig ő, Ford tudomást szerzett. Ezen eseteket pontos adatokkal fel is sorolja a bizottság számára… Levelét e sorokkal zárja: “Úgy vélem, tartozunk az amerikai népnek azzal, hogy az ufóügyet a legmesszebbmenően felkutassuk és megmagyarázzuk…”

Adamski-UFO-encounter-200x140

Ismétlem, ezt Gerald Ford írta. Talán nem sejtette még, hogy nem sokkal később az Amerikai Egyesült Államok elnöke lesz? Mert bizony miután megválasztották, soha többé senki egyetlen szót sem hallott tőle ufóügyben.

Jimmy Carter 1976-ban, Georgia állam kormányzójaként és már a demokrata párt elnökjelöltjeként részletesen leírta, hogyan látott egyszer ufót mintegy tíz percen át, mások jelenlétében. Hozzátette azt is, hogy “soha többé nem fogok gúnyolódni azokon, akik azt állították, hogy ufót láttak. Ha elnök leszek, minden ufóval kapcsolatos információt nyilvánosságra hozok…”
Ígéretét nem váltotta be.

Miután a Fehér Házba került, ufóügyben megnémult. Vajon milyen hírekkel, eseményekkel szembesült elnökként, amelyeket államtitkokként kellett kezelnie? És amelyekről elnöksége után több évtizeddel, ma sem nyilatkozhat?

A politikusok ígéreteiben dőreség lenne bízni (Amerikában is). Ronald Reagan 1974-ben szintén kormányzóként elmondta az újságíróknak, hogyan látott egyszer repülőgépről ufót. A jelenséget igen plasztikusan írta le. Nem kétséges, hogy valóban idegen repülő szerkezet volt, amely bizonyos idő után villámgyorsan elrepült a kozmoszba.

Hat évvel később Reagant az USA elnökévé választották. Az ember azt várta volna, hogy nem tagadja meg egykori önmagát. Ám ő soha többé nem szólalt meg ebben az ügyben. Nyilvánosan sehol nem ejtette ki a száján az ufó szót.

Vajon miért?

Nemere István