Home Összeesküvés elméletek Vadászatot indítottak a drónok gazdájára Coloradóban

Vadászatot indítottak a drónok gazdájára Coloradóban

0

Létrehoztak egy 75 fős munkacsoportot a rejtély megfejtésére Colorádóban, elsőként ezt határozva meg fő feladatként, hogy a drónok irányítására használt “parancsnoki járművet” megtalálják. A drónok repülése ugyan nincs bejelentve, de ezen kívül nehéz illegális cselekményekkel vádolni őket, ezért egyelőre nem szedtek le egyet sem, csupán a földi központot szeretnék megtalálni.

A repülési hatóság, az FBI, a légierő, polgári védelem és a hadsereg is képviseltette magát a megbeszélésen, amit a rendfenntartó szervek tartottak hétfőn, hogy információt cseréljenek és megbeszéljék a tennivalókat.

A légierő kijelentette, hogy a Warren támaszpontról nem szálltak fel drónok, a légügyi hatóság pedig elmondta, hogy a megkérdezett szolgáltatók és hivatalok sem repültek. Felhívták a pilóták figyelmét, ha a levegőben drónt látnak, vagy a földön észlelnek erre utaló tevékenységet, akkor jelentsék be a szerveknél.

A sajtó által megkérdezett állami hivatalok és magáncégek, valamint a a Colorado Egyetem is azt állította, hogy nem az ő drónjaik repkednek.

Ugyanakkor többen is mezőgazdasági magáncégekre gondolnak, akik lehetséges felvásárláshoz térképezhetnek fel előre titokban, hogy minél jobb áron szerezzenek minél jobb földeket. Nekik megéri az esetleges büntetés is. Ugyanakkor a hasonló dolgokban utazó gáz- és olajcégek azt állítják, hogy nekik nincs közük a fantomdrónokhoz.

Az ügy egyébként mostanra megütötte az összamerikai média ingerküszöbét is, – bár ugye az iráni ügyek most a legfontosabbak nekik – mindegyik nagy hírszolgáltató feldolgozta a történeteket, és megjelentek az első amatőr felvételek is, lebegő, vagy haladó drónokról, van, amikor 5 darab is látható egyszerre.

The Denver Post | Gombos Zsolt