Home Cikkek Vajon mit talál majd a Holdon Kína?

Vajon mit talál majd a Holdon Kína?

18

5277414_13bca74c5c1a96672fed70b070aba5d3_wmA Csang’o?3 kínai űrszonda sikeresen landolt a Hold felszínén, Kína első holdjárója, a Jáde nyúl kigördül a felszínre. A 140 kilogrammos, 1,5 méter hosszú, 1 méter széles és 1,1 méter magas hatkerekes rover mély keréknyomokat hagyott a holdi talajban.

Az UFO kutatók jól tudják, hogy a Hold nem olyan, mint amilyennek tűnik. Sokkal több titkot rejt, mint gondolnánk. Ha csak az évszázadok során keletkezkező felvillanásokat, a rejtélyes üvegtornyokat, épület-maradványokat említjük meg, akkor máris egy sor kérdés felvetődik a bolygó múltjával kapcsolatban. Amit egykor az űrhajósok láttak és amiről nem szabad beszélniük, vajon látni fogja-e a kínai holdjáró?

Az, hogy napjainkban is folyik az űrverseny, kétségtelen. Kína is láthatóan eredményeket szeretne elérni, ez volt az egyik motiváló tényező, hogy kamerákat küldött a Holdra. De vajon mennyit tudnak a kínaiak mindazon holdbéli jelenségekről, melyek az UFO kutatók körében oly ismertek?

A leválasztás előtt a mérnökök még mindent leellenőriztek, megnézték a Nap beesési szögét, majd parancsot adtak a Jade nyúl és a  Csang’o?3 szeparációjára. Ezután kinyít a holdjáró két napeleme, és lassan elindult.

Az egészet rögzíteték a landolóegység kamerái, a pekingi irányítóközpont szerint a képek visszaküldése a Földre még folyamatban van. A leválazstás után a rover és a leszállóegység is képeket készít egymásról, majd megkezdik saját tudományos küldetéseiket. A Jáde nyúl feladata ásványi anyagokat felkutatása. A szondával olyan teleszkópot is vittek, amely egyszerre alkalmas a Föld magnetoszférájának és a Hold felszínének vizsgálatára.

5277414_13bca74c5c1a96672fed70b070aba5d3_wm

A Csang’o?3 a Hold Sinus Iridum nevű tájegységén landolt még szombaton. Ezzel Kína a harmadik ország a világon az USA és a Szovjetunió után, amely sikeresen űrszondát küldött a Holdra.

Két dolog lehetséges. Az egyik, hogy Kína nem veszi komolyan és csupán összeesküvés-elméletnek könyveli el, amit az UFO kutatók már régóta feltételeznek a Holdról. A NASA retusált képei, a Clementine projekt eltitkolt képei mind komolytalan ügy lehet a kínai kormány számára, ezért egyszerű tudományos expedícióként kezeli az eseményt. De ha majd találnak valamit, az minden bizonnyal megváltoztatja a Holddal kapcsolatos szemléletüket.

A másik lehetőség, hogy Kína mindent, vagy csak majdnem mindent tud a Holdról, amit az amerikai kormány is. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy amit majd találnak, nem fogják a nyilvánosság elé tárni. De feltehetnénk a kérdést, hogy akkor miért jó Kínának, hogy a Holdra küldött egy eszközt? Több okból. Az egyik, hogy hagyományos vizsgálatokat végezzen, úgy mind földtani, geológiai elemzések. A másik ok, pedig a már említett űrverseny, hogy megmutassa a világnak, hogy ők is képesek erre, ami valóban értékelendő. A harmadik ok pedig az, amit csak kevesen sejtenek…hogy ők is szerezzenek némi információt arról, ami valójában a Holdon folyik…

Alighanem többen fogják figyelni, egyesek akár nagyítóval is nézhetik majd a szonda által küldött képeket. A kérdés persze az, mennyi képet fog leközölni a Kínai Űrkutatási Hivatal. Ha feltűnően keveset, az okot adhat majd a gyanúra és erősítheti azt a tényt, hogy ott bizony van mit eltitkolni. Persze az is lehetséges, hogy retusált képeket kapunk, ami szintén gyanúra adhat majd okot, vagy pedig egy szemfüles UFO kutató fedez fel majd valamit egy képen, ami a kínai képmanipulátorok figyelmét elkerülte.

APphoto_China Space

Ami máris érdekesség, hogy az első felvételek színesben készültek. Mert sokaknak feltűnt már, hogy miért csak fekete-fehér képeket látunk. Az a tény pedig, hogy színes képek jönnek, talán utalhat arra, hogy Kína valóban az emberiség érdekében teszi amit tesz. Esetleg megnyugtat minket azzal, hogy ilyet is tud, később pedig, a kockázatos képek elhallgatás alá kerülnek majd.

Vajon ők mit fognak megtudni, amit mi talán soha? Vagy még amit az amerikaiak sem…?

18 COMMENTS

 1. Elképzeltem ahogy a kínai rover idegenekkel találkozik, és a tudósok központból a roveren keresztül majd kínálgatják nekik az ócó kínai ruhákat, meg cípősz cirkét. xDD Vizuális típus vagyok xDDD

 2. Valószínűleg földönkívüliekkel nem fognak találkozni…
  Mert, az amerikaiak, amikor 1969-ben a Holdra leszálltak — találkoztak földönkívüliekkel.
  Azt mondták a földi irányítóközpontnak rádión, hogy a Holdon ott vannak az UFO-k, amelyek figyelik őket !! 
   

  • Vagy az, vagy nem az…majd, ha egyszer egy igazi “helyszíni közvetítést” mutatnak…
   Jó lenne már egy olyan közvetítést látni, mikor pl. félúton van az űrhajó a Föld és a Hold között, stb…..ezek csak azért hírek, mert bemondja a rádió….

 3. Figyeljetek lekváros szájúak! Mielőtt egyből szokás szerint mindent leszóltok és címkét ragasztotok rá gondolkodjatok már el egy kicsit a látottakon! A Kínai űrkutatási hivatal nem a Nasa! Vili? Ez az esemény talán a 21. század legfontosabb eseménye! Mivel ez nem csak egy sima tv-s közvetítés, ezért óvatosan tálalják az infókat az agymosott tömegeknek! És itt nem lehet nekik bakizni sem! Amit mutatnak az nincs cenzúrázva és kiretusálva! Aztán amikor majd jön a meglepetés ne, hogy aztán majd megfeküdje a gyomrotokat ha valami olyanba is belebotlanak amit eddig minden nagyokos csípőből tagadott!

  • Látod, te aztán jól látod!:)))
   A kínaiak mindig arról voltak híresek, hogy mindent elmondtak…dropa korongok, maguk a dropák, az első császáruk mibenléte, a fehér piramisok, és sorolhatnánk napestig….
    

 4. El is mondták, akár csak az Oroszok is! Csak az a média amiből mi értesülünk nap mind nap, az ennyire nem tudósít minket semmi fontos és pozitív dologról sem! Én emlékszem rá pl.: Amikor a Szovjetunió megszűnt arról is csak csak halkan sunnyogtok, talán nem is fő hír volt, semmi szenzációt nem csináltak a tv-ben, sem a rádióban róla! De viszont minden baromságtól (had ne soroljam) meg visszhangzik a média!
   

 5. Lekváros szájúak 😀 Még jó, hogy ekkora tudás anyagot halmoztál fel és hogy a te agyad ellenáll a kormányok titkos agymosásainak. 😀 Nem is tudom mért itt vagy és mért nem valami “túl sokat tudnak ezért veszélyes” kormánybörtönben. 😀 Akár hányszor végigolvasom sehol sem látom hogy bárki is megsértett volna és ezzel rászolgált volna eme kedves jelzőre 🙂

 6. Kedves elme roggyant barátom! Tégedet és a többi trollt kellene beutalni a sittre ha már ott tartunk! Természetesen a hozzászólásod ismét még csak véletlenül sem a cikkhez kapcsolódik! (Legyen az akár milyen is!) Nemrég a “Nagy” beszólogató Péter és a többi troll haverjai után azt hittük végre visszatért a normális élet és nyugalom az oldalra, de tévedtünk sajnos! Viszont most már úgy tűnik, hogy a gyakori kérdések, és beszólogatások oldalról a többi troll is ide jött kiélni alantas vágyaikat, és a negatívitásukat!

 7. Nem értem mivel szolgáltam rá az elmeroggyant jelzőre de bóknak veszem egy ilyen zsenitől. Nem tartom troll-nak azért amiért kikérem magamnak a finom jelzőkkel való operálást 🙂 Ám de legyen 🙂