Home Földönkívüliek Visszatérhet a Blue Book Project?

Visszatérhet a Blue Book Project?

0

Az amerikai kormánynak hamarosan több mint 50 év után először lehet hivatalos UFO-vizsgálati osztálya. A hírek szerint a közelgő 2022-es pénzügyi évre vonatkozó, a nemzetvédelemről szóló törvény tartalmaz egy záradékot, amely egy új, állandó, az azonosítatlan légi jelenségek kivizsgálásával foglalkozó hivatal létrehozását írja elő.

Ha ez megvalósul, akkor ez lesz az első alkalom, hogy az 1952-1969 között futó Blue Book Project (Kék Könyv projekt) óta egy korábban elismert, állandó személyzettel rendelkező UFO-kutató hivatal jön létre az Egyesült Államokban.

A dokumentum pontos szövege a következő:

“Legkésőbb 180 nappal e törvény hatályba lépését követően a védelmi miniszter a Nemzeti Hírszerzés igazgatójával egyeztetve létrehoz egy irodát a Védelmi Miniszter Hivatalán belül, amely a minisztérium egészére kiterjedően ellátja azt a feladatot, amelyet jelenleg az Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoport lát el e törvény hatályba lépésének időpontjától kezdve.”.

A lépés újabb bizonyíték arra, hogy az amerikai kormányzat komolyan veszi az UFO-jelenséget, és hogy a hatalmon lévők kellő érdeklődésre tartanak számot ahhoz, hogy további vizsgálatokat folytassanak.

Ez egyfajta szemléletváltást is jelent, tekintve, hogy egészen a közelmúltig nem volt hivatalos elismerés azzal kapcsolatban, hogy ezek az objektumok léteznek, vagy hogy aktívan vizsgálják őket.

Ha az új hivatal elindul, érdekes lesz látni, hogy mire jut.

Fotó: US Air Force