Home Paranormális jelenségek Wingates Grove – az Egyesült Királyság legelátkozottabb utcája

Wingates Grove – az Egyesült Királyság legelátkozottabb utcája

0
StockSnap / Pixabay

Az angliai Bolton egyik utcája annyira kísértetjárta, hogy az új lakóknak alá kell írniuk egy nyilatkozatot, mielőtt odaköltöznek.

A Boltonban, Westhoughtonban található Wingates Grove első ránézésre teljesen ártalmatlannak tűnik – egy festői lakóutca, ahová a legtöbb ember szívesen költözne.

Ez az idilli külső azonban baljós kísértetet rejt – egy állítólagos poltergeist olyannyira kitartóan törekszik, hogy néhány lakónak alá kellett írnia egy lemondó nyilatkozatot, mielőtt beköltözhetne.

A paranormális tevékenységek 1993-ban kezdődtek, amikor az egyik házban olyan paranormális jelenségek sorozatának adtak otthont, amelyek arra késztették a tulajdonost, hogy egy helyi egyházat keressen fel ördögűzés elvégzésére.

Bár ez egy ideig úgy tűnt, hogy működik, a tevékenység 1999-ben ismét erőteljesen kezdődött.

Ezúttal egy család jelentette a paranormális tevékenységet, akik egy két házzal arrébb lévő házban laktak.

“Könyörögtem anyámnak, hogy ne költözzön oda” – mondta Laura – ma 34 éves -, aki tinédzserként költözött oda. “Nem tetszett az érzés. Nem éreztem jól magam, de amikor beköltöztünk, kicsit elhalványult a dolog”.

“Amikor elkezdtek történni dolgok, anyám azt mondta, hogy a nagyapám szelleme volt. De én azt mondtam, hogy nem az. Csak tudtam, hogy van ott valami. Úgy éreztem, mintha valakinek a személyes terébe sétáltam volna be. Nem akartam belépni az ajtón.”

A jelenségek a tárgyak rejtélyes mozgatásától vagy egy ismeretlen erő által való feltartásától kezdve, a családtagok rövid ideig tartó “megszállásától”, a kertben felbukkanó döglött varjaktól és egy furcsa, olajszerű anyag észlelésétől kezdve, amelyet korábban már láttak az eredeti kísértetjárta ingatlanban.

Az állítólagos poltergeist olyan hírhedt volt, hogy még a Boltoni Tanács sem tudott magyarázatot találni rá, és amikor a jelenlegi tulajdonos, Caron Walton 2006-ban odaköltözött, alá kellett írnia egy nyilatkozatot, amely szerint nem használhat Ouija-táblát, és nem költözhet be, ha kisgyermekei vannak.

Az előző tulajdonosokkal ellentétben azonban ő nagyon is érdekesnek találta az egészet.

“Szerintem eléggé újszerű; nekem nagyon tetszik” – mondta. “Ez egy eladási szempont számomra.”