Home Spiritualitás 1 millió dollárt ajánlanak azoknak, akik bizonyítják hogy van élet a halál...

1 millió dollárt ajánlanak azoknak, akik bizonyítják hogy van élet a halál után

0

Robert Bigelow neve ismerős lehet azoknak, akik jártasak az űrkutatásban: egy gazdag vállalkozóról van szó, aki a Bigelow Aerospace alapítója. A férfi többször is kifejtette, hogy érdeklik a megmagyarázhatatlan jelenségek és az UFO kérdés.

Úgy vélik, hogy ő volt az egyik támogatója az Advanced Aerospace Threat Identification Programnak (Űrbéli Fenyegetést Elemző Program) is, amely 2007 és 2012 között azt vizsgálta, hogy fenyegetést jelentenek-e az ismeretlen repülő tárgyak az országra.

A vállalkozó most egy másik rejtély felé fordult: hogy van-e élet a halál után. A férfi arra bátorítja a tudósokat, filozófusokat és gondolkodókat, hogy írjanak tanulmányokat, esszéket a halál utáni élet jelenségéről.

500 ezer dollárt ajánlanak annak, aki a tanulmányban bizonyítja azt, hogy a tudat túléli a test biológiai halálát. Ezenkívül két kisebb összeg, 300 ezer és 150 ezer dollár jár a második és harmadik dobogós nyerteseknek.

A pályázat a Bigelow Institute for Consciousness Studies (A Tudat Mibenlétét Kutató Bigelow Intézet) keretén belül valósul meg. Az intézet célja annak kiderítése, túléljük-e a halált és válaszok keresése arra, mi van odaát.

A most 75 éves vállalkozó egyébként teljesen meg van győződve arról, hogy a tudat nem hal meg. Az viszont nem világos, hogy pontosan mit fogadnak el bizonyítéknak, de a nyertes tanulmányáról minden bizonnyal érdekes lesz értesülni és elolvasni. Már ha sikerrel zárul valamelyik kutatás.

Stefan Keller képe a Pixabay -en.