Home A múlt rejtélyei 10 Furcsa és megdöbbentő történet a dimenzióközi utazásról

10 Furcsa és megdöbbentő történet a dimenzióközi utazásról

0

A következő történetek valószínűleg elég bizarrnak hatnak majd. Sok tudós állított már fel elméleteket a dimenzióközi utazásról, és science-fiction művekben is gyakran találkozunk ezzel a fogalommal. A következő történetek legtöbbje valódi emberektől származik, akik azt állítják, valamilyen módon átjutottak párhuzamos világokba. Ezek a dimenziók néha szembetűnően különböznek a miénktől, néha csak apró különbségek vannak. Persze lehetséges, hogy a történetek mesélői csak kitalációkat osztanak meg velünk, de akkor miért nem hihetőbb részletekkel rukkolnak elő? Ha pedig csak képzelődtek, nem jobban jártak volna, ha megtartják a vad ötleteiket saját maguknak, attól félve, hogy mások őrültnek nézik őket?

1. Carol Chase McElheny

2006-ban Carol McElheney épp hazafelé autózott, amikor úgy döntött, beugrik gyermekkora városába, Riverside-ba. Elérte a községet, de a hely teljesen felismerhetetlenné vált. Csak hogy egy példát említsünk, a temetőt, ahol a nagyszülei nyugodtak, teljesen benőtte a gaz. McElheney gyorsan kereket oldott, amikor észrevette, hogy a helyieket nagyon különös energia lengi körül. Amikor évekkel később visszatért az apja temetésére, a szülővárosa újra ugyanolyan volt, mint az emlékeiben.

2. Pedro Oliva Ramirez

1986, November 9-én, Ramirez hazafelé vezetett, Alcala de Gudaira-ba. Állítása szerint, miután bevett egy kanyart hirtelen egy hatsávos autóúton találta magát, amit furcsa épületek és különös táj vett körül. Az autók körülötte réginek tűntek. Hangokat hallott, amik felvilágosították, hogy egy párhuzamos dimenzióba érkezett. Vett egy bal kanyart a sztrádán, és visszafordult, majd meglepetten tapasztalta, hogy Alcala de Guadaira-ban van. Megpróbált visszatalálni a kereszteződéshez vagy a hatsávos autópályához, de soha nem találta meg őket újra.

3. Lerina Garcia

2008 júliusában Lerina Garcia egy teljesen normális napra ébredt, de hamar rá kellett ébrednie, hogy apró részletek nem stimmelnek. Igyekezett ezeket figyelmen kívül hagyni, de amikor megérkezett a munkahelyére döbbenten tapasztalta, hogy rossz emeleten van az irodája. Amikor hazaért, szembe találta magát azzal a férfivel, akivel állítása szerint hat hónapja szakított. Az új párját, akivel állítólag már négy hónapja randiztak, sehol sem találta. Felbérelt egy magándetektívet, hogy segítsen megtalálni a férfit, de nyomát sem találta, se neki, se a lakóhelyének vagy a családjának. Lerina Garcia úgy hiszi, hogy egy párhuzamos dimenzióban ébredt fel, és azóta sem tudott visszatérni.

4. Gadianton Canyon

1972 májusában négy egyetemista lány hajtott át a Gadiantion Canyonon, visszafelé tartva a South Utah Egyetemre. Azt vették észre, hogy az aszfalt feketéről fehérre változott, ezért visszafordultak, mert azt hitték, rossz helyen kanyarodtak le. Miután megtettek egy kis utat visszafelé, hirtelen gabonamezők és fák vették őket körbe. Gyorsan visszafordultak, amikor négy tojás formájú jármű üldözőbe vette őket. Az aszfalt végül visszaváltott feketébe, de a lányok balesetet szenvedtek, amikor az autójuk lecsúszott az útról. Persze a helyszínre érkező rendőrök nehezen hittek nekik.

5. Markawasi Kőerdő

Dr. Raul Rios Centenno szerint, aki a Markawasi Kőerdő megmagyarázhatatlan eseményeit kutatja, egyszer egy nő fél oldali bénulással fordult hozzá, hogy megossza a történetét. A nő azt állította, hogy ő és még néhány barátja kempingezni mentek Markawasiba, és egyik este felfedező útra indultak. Egy fáklyák által megvilágított kőházikóra bukkantak, amiben tizenhetedik századi ruhába öltözött emberek táncoltak. A nő azt állítja, hogy megmagyarázhatatlan erő vonzotta a házikó felé, de a barátai megállították. Az eset után bénult le.

6. Az Árnyékemberek

Stephen Hawking úgy véli, a téridő tulajdonságai miatt, hogy képesek lehetünk észlelni más dimenziók lakóinak árnyékát. Városi legendákban számtalanszor találkozhatunk „árnyékemberekről” szóló mesékkel. Egy nő azt állítja, hogy kislány korában látta ezeket az árnyékembereket, amikor Massachusettsben lakott. Az új szobájában próbált meg aludni, amikor egy szemüveges árnyékot vett észre az ajtónál és még hármat a szekrényénél. Azóta arra jutott, hogy ezek valószínűleg egy másik dimenzió lakói lehetettek, akik láthatták az ő árnyékát is.

7. A tauredi férfi

1954-ben egy férfi érkezett repülővel a Tokiói Nemzetközi Reptérre. Az útlevele azt írta, hogy Tauredből jött, egy nem-létező helyről. A hivatalnokok hamar kikérdezésre vitték. Amikor megkérték, hogy mutassa meg az ismeretlen országot a térképen, Andorára bökött. Mi több, jogosítványa is volt ebből az ismeretlen országból, és csekkjei egy ismeretlen bankból. Míg megoldásra vártak, a hatóságok bezárták a férfit egy helyi szálloda egyik szobájába, és az ajtajához őröket állítottak. Az utazó azonban másnap reggelre szőrén-szálán eltűnt.

8. A Beatles még mindig együtt zenél

2009 szeptember 9-én James Richards ( álnév) épp a kutyája után szaladt, amikor elesett, és elvesztette az eszméletét. Amikor felébredt, egy furcsa masinában találta magát egy férfi mellett, aki azt állította, hogy a dimenzióutazási ügynökségnek dolgozik. Valahogy a Beatlesről kezdtek el beszélgetni, mire az idegen azt mondta, hogy az ő dimenziójában még mindig együtt van a zenekar. A kedves idegen még egy az új Beatles dalokat tartalmazó kazettát is adott Richardnak búcsúajándékként, amit le lehet tölteni a weboldaláról.

9. Ong’s Hat

Állítólag lázadó professzorok alapították meg a Káosz Tanulmányok titkos intézetét Ong’s Hatben, New Jerseyben. A legenda úgy tartja, hogy felfedezték a dimenzióközti utazás titkát, embereket ültettek egy ingermegvonásos készülékbe, ami a „Tojás” néven híresült el. Azt mondják, a tudósok felfedeztek egy másik Földet, ami alkalmas az emberi életre, de még benépesítetlen.

10. A Philadelphia kísérlet

A legenda szerint, 1943-ban a Phildalphia kísérlet célja az volt, hogy láthatatlanná tegyenek egy hajót, az USS Eldrige-t. Állítólag a hajó eltűnt egy másik dimenzióba, mielőtt újra megjelent Norfolk, Virginia partjánál. A legénység nagy része meghalt, a többiek megőrültek. A Montauk Projekt azért született, hogy a dimenzióközi utazás emberi pszichére mért veszélyeit tisztázza.

Bizzarium | deselect képe a Pixabay -en