Home Spiritualitás A channeling árnyoldalai

A channeling árnyoldalai

0

A paranormális jelenségek terén létezik egy pszichikai folyamat, amely sokak számára ismerős lehet, ez pedig a channeling. Channelingnek nevezzük azt a kommunikációs folyamatot, melynek során egy személy számára és a körülötte állók számára nem látható entitásokkal folytat információcserét. Tehát adva van egy személy, aki információt közvetít, ad át valahonnan. És hogy mi ez a forrás? A beszámolók szerint ezek a források lehetnek angyalok, Isteni eredetű lények, halottak, démonok, szellemek, időutazók vagy más dimenzióból érlezett entitások is, de akár a tudatalattink is így próbálhat meg üzenni. A channeling leginkább telepátia útján történik.

Hogyan kell mindezt elképzelni? Gondolj csak a az ouja táblára, a médiumi kommunikációra, az autómatikus írásra vagy az intuitív megérzésekre. Ezek mind információt közvetítenek ?odaátról?. De tovább megyek: bizonyos tárgyak is képesek lehetnek a channeling kiváltására, mint például vallási ereklyék, kristályok vagy elátkozott tárgyak. De egyes esetekben megjósolható a jövő is. Ennek az egésznek azonban van egy árnyoldala: mivel sok hamis információ is átjöhet, nehéz kiszűrni, hogy mi igaz és mi nem. Milyen esetek állhatnak fenn egy szellemel történő kommunikáció során? Több dolog lehetséges itt: vagy a forrás nem megbízható, de igazat mond. Vagy a forrás megbízható és igazat mond. De az is lehetséges, hogy a forrás nem megbízható és nem is mond igazat. Ha tehát channelingre vállalkozol, akkor azért is kell különösen vigyáznod, mert ilyenkor nem csak az átadott információ lehet hamis, de maga a forrás is kárt tehet benned. Nem akarom elvenni a kedved, de jobb inkább nem kockáztatni.

A channeling során az információt adó forrás azért is lehet még veszélyes, mert kialálhat magáról egy teljesen más identitást, hogy félrevezessen minket. Úgy alakíthatja saját fedőtörténetét ahogy akarja, elhitetve veled, hogy ő egy eltávozott rokonod, egy Isteni lélek vagy egy angyal. Ennél a kommunikációnál teljesen alá kell rendelned a tudatodat a forrásnak, ez által szabad utat adva neki, így az információ akadály nélkül fog áramlani keresztül rajtad, a közvetítőn.

Ez korlátozza a közvetítő szabad akaratát, aminek során a forrás teljes mértékben át is veheti a hatalmát a közvetítő elméjén. A legrosszabb esetben a közvetítő meg lesz szállva, így nem csak hamis információt fog tovább adni, hanem a negatív lélek egy kiterjesztése lesz, annak akarata szerint cselekedve. A közvetítő személy teljesen elvesztheti önálló gondolkodását és ítélkezését. A forrás számtalan dolgot kitalálhat, beleértve származását vagy éppen az adott témával kapcsolatos információkat. Nincs határa a negatív célú kreativitásnak. Ráadásul ha a barátaid is érdeklődnek a paranormális jelenségek iránt vagy spirituális beállítottságúak, akkor nem valószínű, hogy kétségbe fogják vonni az elhnagzó információkat, hiszen ők is ugyanolyan lelkesek, akárcsak te.

Amennyiben a channelingezett információk még kreatívak, hihetőek, elgondolkodtatóak, akkor méginkább rajongói lesz neki az egybegyűlt hallgatóság. Ha tehát channelingezéssel foglalkozol, akkor fontos a racionális és kritikus gondolkodás, az intuíciók és az érzelmek háttérbe szorítása, mert akárhonnan is jöjjenek át az információk, ha az negatív szándékú, akkor épp ezeket a gyengeségeket fogja kihasználni. A spirituális természetű emberek általában nyitott gondolkodásúak, éppen ez az amire ügyelni kell, hiszen bármilyen negatív lélek épp ezt használhatja ki. Aki a racionális gondolkodást felváltja intuitív gondolkodással, az érzelmileg sevezhetővé, befolyásolhatóvá válik. A channeling árnyoldala tehát a gyenge tudaállapot sebezhetősége.

Seres Gábor | paranormal.hu