Home Földönkívüliek A földönkívüliek biorobotok lehetnek egy kutató szerint

A földönkívüliek biorobotok lehetnek egy kutató szerint

0

Susan Schneiber, a NASA egyik kutatója szerint a földönkívüliek igen komoly mesterséges intelligenciával rendelkezhetnek. Erre viszont azért nem gondolunk gyakran, mert a földönkívülieket emberszerűnek képzeljük el, akárcsak egy sci-fi szereplőit.

Éppen ezért – veti fel a kérdést a kutató – mi van, ha a földönkívüliek inkább technológiai és nem biológiai természetűek? Szerinte ugyanis a földönkívüliek technológiája több milliárd évesre tehető, éppen ezért inkább helyesebb mesterséges intelligenciáról beszélni, mint biológiai létformákról.

De hogyan gondolkodnak ilyen lények?

A kutató szerint mihelyt egy civilizáció eléri azt a fejlettségi szintet, hogy kilépjen a világűrbe, pár évszázad múlva képesek magas szinten használni a mesterséges intelligenciát. Így valószínű, hogy a negyedik tipusú találkozások során valójában nem biológiai, hanem mesterséges testtel rendelkező lényekkel találkozunk.

Ez nem azt jelenti, hogy robotok lennének – hanem azt, hogy olyan szintre fejlesztették a technológiájukat, hogy a tudatukat vagy elméjüket képesek egy mesterségbe testbe helyezni.

Egy biológiai entitásról és egyfajta gép ötvözetéről lehet tehát szó, amely meghaladja azt, amire az evolúció képes.

De hogy valóban ilyen lényekkel találkozunk-e valójában, még bizonyításra vár.