Home Földönkívüliek A Godfrey incidens

A Godfrey incidens

0

Amikor Alan Godfrey brit rendőr 41 évvel ezelőtt találkozott egy UFO-val, az eset örökre megváltoztatta az életét.

1980 november 28-án, hajnali 5 óra körül Alan Godfrey todmordeni rendőr a műszakja vége felé járt, és éppen a telepen élő szarvasmarhákról szóló bejelentéseket vizsgálta, amikor szemtanúja volt egy nagy, gyémánt alakú tárgynak, amely éppen előtte lebegett az út felett.

Az ismeretlen járművet körülbelül 20 láb magasnak és 14 láb átmérőjűnek becsülte. Meg megpróbált segítséget kérni rádión, de megdöbbenve tapasztalta, hogy a berendezése már nem működik.

Mielőtt észbe kapott volna, a tárgy eltűnt, és a férfi 30 méterrel lejjebb az úton találta magát. 25 percnyi kiesett időt nem tudott visszaidézni.

A történet azonban itt nem ért véget. Körülbelül hat hónappal később egy eltűnt férfi – Zigmund Adamski – halálának kivizsgálásával bízták meg, akinek a holttestét egy todmordeni széntelepen találták meg.

Nem telt el sok idő, mire a média összekapcsolta a férfi halálát Godfrey UFO-val való találkozásával, és a többi, ahogy mondani szokták, már történelem. Godfrey hamarosan közismertté vált, és azóta több évtizeden át beszélt és írt élményeiről.

Egy nemrégiben adott interjú során felidézte, hogy az eset felkeltette a magas rangú tisztek és egy titokzatos személy figyelmét, aki szerinte valamiféle kormányzati ügynök volt.

“A hivatali titkokról szóló törvény értelmében utasítást kaptam, hogy ne adjak ki semmit a médiának… Adamskiről vagy a saját találkozásomról” – mondta.

A rá nehezedő stressz miatt végül véget ért a rendőrségi karrierje.

“Tönkretett engem. Teljesen megváltoztatott” – mondta. “A végén minden egyes nap megittam egy üveg whiskyt. Majdnem alkoholista lettem. A kétségbeesésbe kergetett az ügy.”

A férfi a mai napig okolja a kormányt, miért hallgatott az ügyről.

“Kiadták az összes UFO-aktát a Védelmi Minisztériumból, de az enyémet soha nem tették nyilvánossá.” – mondta.

Fotó: Andreas Schlereth / Pixabay