Home Kriptozoológia A Google is kutatja a Loch Ness-i Szörnyet

A Google is kutatja a Loch Ness-i Szörnyet

0

A Google kiadott egy frissitést a Street View-hoz 2015 áprilisában, amely lehetővé tette a felhasználóknak, hogy kereshessék a Loch Nessi szörnyet. Miután a Google kiadta a frissítést, igencsak megnőtt a Loch Nessi szörny utáni kutatás.

Online felhasználók millióinak vált lehetővé, hogy saját maguk is nyomozzanak a lény után. Azóta is, a kiváncsi szemek több szögből is figyelhetik a tavat. A dolog szépsége, hogy az egyik kamera az Urquhart Kastéllyal szemben helyezkedik el, egy másik kamera pedig Fort Augustus közelében van, amely a tó déli oldalán elhelyezkedő falu.

Malcolm Roughead, aki a környék turisztikai irodájának a vezetője volt, rendkívül izgalmasnak találta a projektet. Roughead hálás is volt a cégóriásnak, amiért felkeltette a tó az érdeklődését. Mivel túristák ezrez látogatják a tavat minden évben, ezért nem is csoda, hogy a Google-t érdeklik ehhez hasonló prpjektek.

Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy nem ez volt az első eset, hogy ilyen nagyszabású kutatások történnek a tó körül. 1969-ben Dan Scott Taylor egy sárga tengeralattjáróval próbálkozott azzal, hogy víz alá merül a szörnyet keresve. Maga a jármű azonban nem volt túlságosan megtervezve és több helyen be is szivárgott a víz.

Mindezek ellenére Taylor túlélte a merülést. A tengeralattjáró a mai napig ki van állítva a tóhoz közeli múzeum épülete (Loch Ness Exhibition Center) körül Drumnadrochitban.

Daily Record | paranormal.hu