Home Paranormális jelenségek A Heathrow Repülőtér szellemei

A Heathrow Repülőtér szellemei

0

A világ egyik legforgalmasabb repülőterén, a londoni Heathrow-n – amely egészen 1929-ben jött létre – ma már jellemzően naponta mintegy 200 ezer utas fordul meg a kapuin.

Nem meglepő tehát, hogy az évek során néhány kísértethistóriának is otthont adott. Az egyik ilyen eset egy halálos repülőgép-szerencsétlenséggel kapcsolatos, ami egy ködös éjszakán történt 1948-ban. Egy Douglas D3-as repülőgép, a rossz időjárási körülmények ellenére megpróbált leszállni de lezuhant és kigyulladt, 19 ember halálát okozva.

“A Sabena társaság által üzemeltetett gép Brüsszelből repülve figyelmeztette a repülőteret, hogy kényszerleszállást kell végrehajtania” – jelentette akkoriban egy helyi lap.

“Orvosok, ápolónők, tűzoltók és mentők siettek a helyszínre elsősegélynyújtó felszereléssel és kötszerekkel, de nem tudtak már sokat segíteni.”

A dolgok azonban különös fordulatot vettek, amikor egy titokzatos férfi jelent meg a helyszínen, hogy megkérdezze, nem látta-e valaki az aktatáskáját. Amikor a tűzoltók végül megtalálták a baleset áldozatait a roncsok között, felfedezték, hogy az egyik elhunyt pontosan úgy nézett ki, mint ő.

Lehetséges, hogy néhány szellem ottragadt és nem ismerték fel, hogy meghaltak, tovább végezve napi rutinjaikat, mintha mi sem történt volna? Vagy elképzelhető, hogy a tragédia során az odaveszett utasok személyiséglenyomatait hagyták maguk után?

Azóta egyébként ugyanez a férfi – akit jellemzően sötét öltönyben és csokornyakkendőben látnak – időnként felbukkan a repülőtér környékén és környékén.

Egy alkalommal a dolgozók az egyik kifutópályán észlelték az ismeretlen személyt, de amikor a rendőrök kimentek a helyszínre, senki sem volt ott.

Talán egyszer meglelik végső nyugalmukat ezek a lelkek.

Rudy and Peter Skitterians képe a Pixabay -en.