Home Földönkívüliek A legtöbb földönkívüli civilizáció már rég elpusztíthatta magát

A legtöbb földönkívüli civilizáció már rég elpusztíthatta magát

0

Egy új kutatás szerint a legtöbb intelligens civilizáció már elpusztíthatta magát az univerzumban.

A földönkívüli civilizációk utáni kutatás már régóta nagy kihívás a csillagászok számára. A keresés olyan, mintha egy tűt akarnánk megtalálni a szénakazalban.

A Kaliforniai Technológiai Intézet három fizikusa arra a következtetésre jutott, hogy a galaxisunkban élő idegen civilizációk hosszú ideje elpusztíthatták már magukat.

Erre a következtetésre csillagászati és statisztikai modellezés alapján jöttek rá.

Ez az eredmény akár a továbbfejlesztése is lehet a Drake egyenletnek – az egyenletnek, melyet Carl Sagab népszerűsített és célja az intelligens idegen létformák számának meghatározása a galaxisunkban több tényezők alapján, mint például a bolygók száma és hogy ezek közül mennyin lehet élet.

A tanulmány egyik szerzője, Jonathan H. Jiang szerint a Hubble és a Kepler teleszkópoknak köszönhetően rengeteg tudást felhalmoztunk az utóbbi időben úgy mint a galaxisok, csillagok és exobolygók képződésének folyamatát vagy a szupernóvarobbanások gyakoriságát.

A tanulmány eredménye azt is komondja, hogy jelenleg fiatal civilizációk élhetnek a galaxisban miközben a régiek valószínűleg már kihaltak.

Ezek a helyek, ahol az élet elképzelhető, körülbelül 13000 fényévre lehetnek a galaxis magjától.

Vannak azonban még kérdések a tanulmánnyal kapcsolatban: mint például az, hogy mennyi ideig tart egy civilizációnak elpusztítania magát? Ezt a tényezőt figyelembe véve lehetnek hibák a számításokban.

A képet JCK5D készítette a Pixabay -en.