Home Paranormális jelenségek A millersburgi szellemek

A millersburgi szellemek

0

Ohio államban létezik egy kutatócsoport, a Central Ohio Paranormal Research Group, akiknek a tagjai reménykednek abban, hogy sikerül eredményt elérni a Millersburgi Viktoriánus Múzeumban,ahol jelentős a paranormális tevékenységek száma. Eddig az összes helyszíni kutatásaik során kimagasló mennyiségű szellemi aktivitást észleltek. A csoport terve között szerepel élő stream sugárzása az Interneten. Vajon talál-e majd valaki valami rendkívülit?

A technológia fejlődésével együtt a szellemvadászat se áll meg. Az ohio-i kutatócsoport kihasználja az internet adta lehetőségeket. Élő stream-el „több szem többet lát” alapon új kutatási módszerek indulhatnak el.

Mark Boley, a Holmes Megyei Történelmi Társulat managere elmondta, hogy nem engedhetik meg a hagyományos megfigyelést, azaz nem engedhetnek be senkit az épületbe, mert az megbízhatatlan eredményeket hozhat. Bárki bármennyire is megbízhatónak tűnik, nem tudni biztosra, nem hazudik-e majd valaki.

Internetes jellegű megfigyelések ugyan léteznek, hiszen Angliában több kamera is be van szerelve különböző szellemjárta helyekre, mint például asz Ordsal Hall vagy a Páriszi Katakombák, de ennyi anyagi befektetést, humán erőforrást és felszerelést még nem alkalmaztak.

Mindenhol vezetékek és kábelek lesznek, majd a lámpákat és a fényeket lekapcsolják, így megnyílik a terep a szellemek számára. A nyilvámnosság tehát képes lesz szemmel követni az odabent történő paranormális eseményeket. A projekt egyik jellegzetessége lesz, hogy a megfigyelőknek lehetőség nyílik majd megvitatni az eredményeket a kutatási csoporttal. Az interaktivitás tehát nem marad el.

Egy chat ablak biztosítja majd a kommunikációt arra az esetre ha valaki éppen lát valamit. Az élő stream a következő címen érhető el:

www.centralohioparanormalresearchgroup.com/Livewebstream.html.

Mark Boley komoly előkészületeket tett a kutatásért, mely remélhetőleg eredményes lesz. Az eredményeket rendszeresen frissítik és közzéteszik a rögzített szellemfotókat vagy videókat. Az épület mind a négy emeletén különböző szerverek és kamerák vannak beépítve melyek összeköttetésben állnak egymással és az ohio-i központtal. A manager néhány akciócsoportot is felállított annak érdekében, hogy ha paranormális aktivitás történik, azonnal közbelépjenek.

„Tudtommal ez az első nagyszabású internetes élő szellemvadászat” – mondta Boley, aki már nagyon izgatottan várja az első eredményeket.

Most kiderülhet, hogy a technika mennyire alkalmas egy olyan világ feltárására, amely számunkra még ismeretlen. Ha sikerül nyomra bukkanni, akkor elképzelhető, hogy további fejlesztések várhatók a kutatáson belül. Még több kamera, érzékenyebb optikák, hőérzékelők, különböző elektromágneses érzékelők és egyéb eszközök állhatnak lesben szellemeket figyelve.

El szeretne jutni ide?

A Viktoriánus Múzeum címe: 484 Wooster Road, Millersburg Ohio.
Nyitva tartás:  November 1 és március 31 között szombat-vasárnap 13:00-16:00 (hétköznap zárva)

Április 1 és október 31 között keddtől vasárnapig 13:00-16:00. Hétfőn zárva.

A belépő felnőtteknek 8 dollár, 3 dollár 18 éves korig. Gyermekeknek 12 év alatt ingyenes a belépés.

Az épületet L.H Brightman gazdag cleveland-i iparos építtette.

Mystic Art Design képe a Pixabay -en