Home Földönkívüliek Az idegenek elpusztíthatják az emberiséget, hogy megvédjenek más civilizációkat

Az idegenek elpusztíthatják az emberiséget, hogy megvédjenek más civilizációkat

0

Tudósok szerint a tény, hogy az ember miatt növekszik az üvegházhatás és ez által a globális felmelegés van kialakulóban, rossz fényt vet ránk és így akár fenyegető tényezőként, veszélyként tekinthetnek ránk az idegenek- számolt be a The Guardian egy mostanában megszületett tanulmányról.

A környezetszennyezés megállítása nem csak a bolygónak tehet jót, hanem megelőzhetünk egy támadást is. Ellenkező esetben az idegenek úgy tekinthetnek ránk, mint egy növekvő fenyegetés, amely hamarosan képtelen lesz irányítás alatt tartani a környezetszennyezés okozta folyamatokat.

Shawn D. Goldman, a NASA egyik bolygókutatója egy olyan listát állított össze kollégáival, amely egy találkozás lehetséges kimeneteleit veszi sorra. A tanulmányukban három kategóriát különítenek el: előnyös, semleges és veszélyes találkozás.

Az előnyös találkozás egyik fajtája lehet az, ha olyan idegen létformákra bukkanunk, melyeknek a tanulmányozása előreviszi a tudományt és a technológiát. De találkozhatunk olyan fajokkal is, melyek megmentenek minket egy negatív szándékú fajtól. Ebben az esetben nem csak megmenekülnénk, hanem további előnyre tennénk szert technológiájuk megismerésével.

Semleges akkor lenne a találkozás, ha túlságosan hasonlóak lennének hozzánk a földönkívüliek és számunkra érdektelen lenne a megismerésük. Vagyis nem származna se jó, se rossz a tanulmányozásukból.

Egy veszélyes találkozás esetén elfogyaszthatják a megtermelt táplálékunkat, rabszolgává tehetnek minket és még csak ha véletlenül is, de terjeszthetnek halálos kórokat vagy kísérletezhetnek bolygónkon, lakhatatlanná téve azt.

A kutatók szerint óvatosnak kell lennünk az üzenetküldéssel is. Ha ugyanis eláruljuk, milyen a biológiai felépítésünk, akkor megkönnyítjük számukra a tökéletes fegyver elkészítését. Ami javasolt, az a matematika nyelvén történő beszélgetés, egészen addig amíg megnem bizonyosodunk arról, hogy jó a szándékuk.

Arra is figyelmeztetnek a kutatók, hogy ugyanúgy ahogy mi is kiszorítottunk fajokat a Földön, ugyanígy kiszoríthtnak minket ők is. Szélsőséges esetben azért is tehetik meg ezt, hogy ezáltal megvédjenek más fajokat, akikre ártalmasak lehetünk.

Ahogy egy faj egyedszámai növekednek, vele együtt úgy nő annak élettere is. Minél nagyobb egy populáció, annál nehezebb kiirtani azt, bizonyos esetekben pedig egyre károsabb a környezetre. A mi esetünkben a fajunk egyedszámának növekedésével megfigyelhető az egyre növekvő üvegházhatás és a klímaválozás is, amit könnyen észrevehet egy idegen civilizáció. Ha ugyanis ők környezetbarátok, akkor megeshet, hogy el akarnak pusztítani minket. Bolygónk légkörének változásai ugyanis észlelhetők távoli bolygókról, akárcsak ahogy mi is tanulmányozzuk más bolygók légkörét. Ezért különösen fontos lenne szabályozni a túlnépesedést és csökkenteni a károsanyag kibocsátást.

Karsten Kliche képe a Pixabay -en