Home Földönkívüliek Az idegenek kiirthatják az emberiséget fejlett technológiájukkal

Az idegenek kiirthatják az emberiséget fejlett technológiájukkal

0

Bryan Walsh újságíró szerint földönkívüliek ellen harcoli olyan lenne mintha I. ilágháborúf fegyverzettel szállnánk harcba a modern amerikaival szemben.

Tekintettel arra, hány milió éves az Univerzum, az emberiség meglehetősen fiatalnak számít. Egy nálunk jóval idősebb idegen fajnak viszont bőven volt ideje fejlődnie, jócskán előttünk járva, így nem lenne ajánlatos kapcsolatba lépni velük, az újságíró szerint.

Az összehasonlításban ha összevetjük a nukleáris fegyvereket, a műholdas navigációt, a ballisztikus rakétákat és a számítógépes hálózatokat a puskákkal, valóban azt mondhatjuk, hogy kevés lenne az esély megvívni egy háborút.

Walsh szerint nem csak térben vagyunk távol az idegenektől, hanem időben is. Gondoljuk csak el, mennyi minden változott a technológiában száz év alatt. Ezek után el tudjuk képzelni, mennyit változhat az évezredek, évmilliók alatt? A hasonlat tehát még így is lekicsinylő lehet.

Száz év alatt eljutottunk oda, hogy üzeneteket tudjunk küldeni az űrbe. Az Univerzum azonban 14 milliárd éve létezik.

Arról, hogy veszélyes ehet kapcsolatba lépni idegenekkel, már Stephen Hawking is beszélt. Ő azt a hasonlatot említette, amikor az európaiak megszállták Amerikát és majdnem kiírtották a teljes őslakosságot. A kutató szerint az egy dolog, hogy üzenetet kapunk tőlük, viszont várnunk kellene egy kicsit a válaszadással, amíg továbbfejlődünk, nem lenne ugyanis jó ötlet megismételni azt amikor Kolumbusz találkozott Amerikával.

Stephen Hawking szerint az idegenek rendelkezhetnek a technológiával, hogy eljussanak hozzánk és hasznossági szempontból ugyanúgy tekinthetnek ránk mint mi a baktériumokra.