Home A tudomány rejtélyei Befolyásolhatóvá válhatnak az álmok

Befolyásolhatóvá válhatnak az álmok

0

A Prophetic technológiai startup cég az álmok birodalmába merül el egy a Halo nevű eszközzel, amelyet arra terveztek, hogy igény szerint tudatos álmokat idézzen elő.

Az Eric Wollberg vezérigazgató és Wesley Louis Berry III műszaki igazgató által közösen alapított Prophetic vállalkozás olyan technológiákat használ, mint az ultrahang és a gépi tanulás. Ezek a módszerek abban játszanak szerepet, hogy az eszköz érzékelje, mikor vannak az álmodók a REM szakaszban – ekkor lép működésbe az eszköz, és hogy előidézze és stabilizálja az álmokat. A Halo célja, hogy a felhasználók számára lehetővé tegye álmaik irányítását, ami számos potenciális előnnyel járhat a szorongás csökkentésétől a kreativitás fokozásáig.

A startup a hollandiai Donders Intézettel kötött partnerséget, melyek óriási adathalmazt gyűjtöttek össze tudatos álmodók elektroenkefalogram (EEG) és funkcionális mágneses rezonancia képalkotó (fMRI) megfigyeléseinek során. Ezek a megfigyelések lehetővé teszik a transzkraniális fókuszált ultrahanggal modulált agyi aktivitás lehetőségeit. Bár a koncepció kérdéseket vet fel az álommanipuláció biztonságosságával és korlátaival kapcsolatban, a Prophetic továbbra is optimista a Halo potenciális hatásával kapcsolatban az álmok és a tudat megértésére. A készüléket várhatóan 2025-ben fogják előzetesen piacra dobni.

Fotó:  Pixabay / LeandroDeCarvalho